UEFA:sta kommentoitiin EM-kisavalmisteluja: ”Koronavirus ei ole kisoille uhka”

© Kuva: Getty Images

Suomalaisittain historiallisen jalkapallon EM-turnauksen alkuun on tänään aikaa 127 päivää. UEFA:n stadionpäällikkö Andreas Schär kommentoi uutistoimisto Interfaxille kisavalmistelujen etenemistä. Schär sai ottaa kantaa myös siihen, vaikuttaako Kiinasta alkunsa saanut ja maailmalle levinnyt koronavirus EM-kisoihin jotenkin.

– Koronavirus ei ole uhka kisoille. Emme tietenkään tiedä, mitä tulee tapahtumaan, tai onko tarpeen tehdä jotain muutoksia tai lisävalvontaa Venäjän hallituksen pyynnöstä, Schär sanoi.

– Tällä hetkellä emme kuitenkaan usko, että koronavirus vaikuttaa kisoihin mitenkään.

Koronavirus on jo aiheuttanut muun muassa yleisurheilun halli-MM-kisojen perumisen, ja siirtänyt naisten jalkapalloilun sekä nyrkkeilyn karsintaturnauksia toisaalle. Myös Aasian Mestarien liigan otteluohjelmaan sillä on ollut vaikutuksensa.

Venäjällä raportoitiin perjantaina ensimmäisistä koronavirustapauksista. Sairastuneet olivat Kiinan kansalaisia. Maanantaina Venäjän hallinto tiedotti, että virukseen sairastuneet ulkomaalaiset voidaan karkottaa välittömästi maasta. Reutersin mukaan Venäjä on myös pysäyttänyt matkustajajunaliikenteen naapurimaa Kiinaan ja rajoittanut merkittävästi suoria lentoja Venäjältä Kiinaan.

Andreas Schär antoi tiistaina myös hyväksyntänsä Pietarin jalkapallostadionille. Stadionilla pelataan alkulohkovaiheessa kolme ottelua, joista kahdessa pelaa Suomi. Lisäksi se isännöi yhtä kisojen
puolivälieräotteluista.

– Stadion on valmis. Se rakennettiin Venäjän MM-kisoja varten, ja on erittäin korkealla tasolla, Schär kehui 68 000 katsojan areenaa.

– Meillä ei ole mitään moitittavaa.

Lähde: AS


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.