Valmentaja vahvisti: Chelseaan huhuttu Ajaxin marokkolaistähti jättää seuran kauden jälkeen

© Kuva: Getty Images

Englantilaismediat BBC ja Sky Sports uutisoivat keskiviikkona Chelsean ja Ajaxin edenneen pitkälle tähtipelaaja Hakim Ziyechin siirrosta.

Marokon maajoukkuemies Ziyech, 26, oli Chelsean hankintalistalla jo tammikuun siirtoikkunassa. Tuolloin Ajax kuitenkin ilmoitti lontoolaisseuralle, että se myisi luottopelaajansa vasta kauden päätyttyä.

Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag ei kirjaimellisesti vahvistanut Ziyechin siirtoa Chelseaan mutta antoi hyvin vahvan viestin ja vihjauksen siitä, että marokkolaisen aika Ajaxissa on ohi ja että pelaajan ura jatkuu Lontoossa. Ten Hag ilmaisi olevansa erittäin tyytyväinen siitä, että Ajax on saanut nauttia Ziyechin palveuksista näinkin kauan.

– Ziyech Chelseaan? Siirto oli tulossa ja osasimme odottaa sitä, ten Hag kertoi Fox Sportsille.

– Oikeastaan olen odottanut tämän tapahtuvan jo 1-2 vuotta aiemmin. Ja joka kerta se (reaktio) oli: ”Wow, hän jäi taas”. Olemme tyytyväisiä siitä, että saamme pitää hänet kauden loppuun saakka.

Ziyech on tehnyt Ajaxille 48 maalia ja antanut 82 maaliin johtanutta syöttöä 159 ottelussa sen jälkeen kun siirtyi Amsterdamiin FC Twentestä vuonna 2016.

Sekä BBC että Sky uutisoivat, että Chelsea ja Ajax tiedottanevat Ziyechin siirrosta lähipäivien aikana. Aiemmin keskiviikkona hollantilainen De Telegraaf kertoi seurojen päässeen suullisesti sopuun 45 miljoonan euron suuruisesta siirtokorvauksesta.