Bayer Leverkusen nousi ainakin hetkellisesti Bundesliigan kärkinelikkoon ohi Borussia Mönchengladbachin, kun se murskasi kotikentällään Eintracht Frankfurtin peräti 4-0. Voitto oli erinomaiseen vireeseen päässelle Werkselfille jo kymmenes vuoden 2020 kahdessatoista pelatussa kilpailullisessa ottelussa. Kotipelien voittoputki on nyt seitsemän ottelun mittainen.

Mahtavaa alkuvuoden saldoa rasittavat vain helmikuun 1. päivän vierastappio Hoffenheimille sekä maaliskuun ensimmäisen vierastasapeli RB Leipzigia vastaan. Muut kymmenen peliä ovat päättyneet Leverkusenin voittoon.

Leverkusen otti kotipelissään BayArenalla räväkän startin, sillä jo ennen ensivartin päättymistä taululla olivat lukemat 2-0. Maaleista vastasivat Kai Havertz ja Karim Bellarabi. Havertz saavutti 30 bundesliigamaalin rajapyykin jo ennen 21-vuotissyntymäpäiväänsä – kaikkien aikojen nuorimpana.

OptaFranz

@OptaFranz
30 - @bayer04_en's @kaihavertz29 scored his 30th #Bundesliga goal aged 20 years and 270 days, thus replacing Klaus Fischer (20 years, 285 days) as the youngest player ever to reach that mark. Prodigy. #B04SGE

Squawka

@Squawka
Kai Havertz has now been directly involved in 50 Bundesliga goals for Leverkusen:

⚽️ 30 goals
🅰️ 20 assists

Just 20 years of age. 🤯

Toisen puoliajan alku oli sitten vielä räväkämpi, sillä nyt Eintrachtin verkko heilui kahdesti jo alle kymmenessä minuutissa. Molemmat maalit viimeisteli 19-vuotias brassilupaus Paulinho. Kyseessä oli Paulinhon uran ensimmäinen kerta Leverkusenin avauskokoonpanossa.

OptaFranz

@OptaFranz
2 - Paulinho is the first @bayer04_en player who scores twice in his first #Bundesliga start. Samba. #B04SGE

Squawka

@Squawka
Paulinho is the first Leverkusen player to be directly involved in three goals in a Bundesliga game this season.

Two goals and one assist for the 19-year-old. 🌟

Leverkusenin osumatarkkuus oli kovaa luokkaa, sillä sen viidestä laukauksesta kohti maalia neljä upposi verkkoon. Joukkueen maalivahti Lukas Hradeckylle tilastoitiin puolestaan kolme torjuntaa.

Nollapeli oli Lukas Hradeckylle jo bundesliigakauden yhdeksäs. Hän nousi samalla sarjan nollapelitilaston kärkeen yhdessä Bayern Münchenin Manuel Neuerin kanssa.