Felipe Melo muistetaan parhaiten La Ligasta, Serie A:sta ja Brasilian A-maajoukkueesta.

Romuluinen keskikenttäpelaaja pelasi usein sääntöjen rajamailla, mutta tarpeen tullen kykeni myös pelaamaan pallon kanssa hyökkäävää jalkapalloa.

Melo on edustanut muun muassa Fiorentinaa, Juventusta ja Internazionalea. Brasilian A-maajoukkueessa puolustava keskikenttäpelaaja pelasi 22 ottelua.

36-vuotias Melo edustaa nykyään kotimaansa Palmeirasia. Melo käväisi argentiinalaisen Clarínin haastattelussa ja kertoi rajusta lapsuudestaan. Melo vietti nuoruutensa Rio de Janeirossa favelassa.

– Synnyin ja kasvoin Rio de Janeiron surkeimmassa ja vaarallisimmassa favelassa. Äitini oli aina kotona meidän kanssa ja isäni työskenteli kaikki päivät. Luonnollisesti ei meillä ollut mitään luksusta, mutta eipä minulta puuttunutkaan mitään tarpeellista. Pikkupojasta saakka unelmoin jalkapalloilijan ammatista. En tiedä, mihin elämä olisikaan minut vienyt, jossen olisi onnistunut siinä. Jalkapallo oli ainoa vaihtoehto, Melo totesi.

– Joskus menin treeneihin ja sieltä palatessani sain kuulla, että joku kaverini oli ammuttu kuoliaaksi. 95 prosenttia sen aikaisista kavereistani ovat kuolleet. Heitä ei ole enää olemassa. He valitsivat erilaisen tien ja kuolivat.

Melo kertoi pysäyttävän tarinan ajastaan favelassa.

– Olen nähnyt siellä uskomattomia asioita ja lienee parempi, etten puhu niistä. Minulla oli mahdollisuus mennä mukaan siihen huumebisneselämään, mutta en halunnut osallistua siihen. Muistan, miten yksi favelan huumepomo sanoi minulle, että minulla on tulevaisuus, eikä hän siten halua nähdä minua siellä enää. Hän sanoi ampuvansa minua päähän, jos palaisin favelaan.