Viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja Cristiano Ronaldo nousi suuren jalkapalloyleisön tietoisuuteen Manchester Unitedissa, jota hän edusti vuosina 2003-2009. Sittemmin hänet on nähty myös Real Madridin ja nykyisin Juventuksen paidassa.

United rikkoi teini-ikäisten pelaajien siirtoennätyksen, kun se maksoi 18-vuotiaasta Ronaldosta 19 miljoonaa euroa Sporting Lissabonille. Hän sai Manchester Unitedissa heti legendaarisen seiskapaidan ja pelasi jo debyyttikaudellaan 40 ottelussa.

Helmikuussa 35 vuotta täyttäneen Ronaldon agentti Jorge Mendes kertoi Sport Businessin haastattelussa, että Unitedin legendamanageri Sir Alex Fergusonin luotto nuorta portugalilaislaituria kohtaan oli ratkaiseva tekijä neuvotteluissa.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että valmentaja on loppujen lopuksi tärkein osatekijä missä tahansa siirrossa. Cristiano Ronaldo on tästä täydellinen esimerkki.

– Kaikki halusivat hänet, mutta kaikki olisivat halunneet, että hän viettää vielä yhden kauden Sportingissa lainalla.

– Ainoa henkilö, joka vaikutti haluavan hänet välittömästi, oli Sir Alex Ferguson. Silloin minulla ei ollut epäilystäkään, etteikö se olisi ollut paras ratkaisu.

– Minä päätin hetkeäkään epäröimättä, että Manchester United oli ihanteellinen seura hänelle. Olen varma, että Cristiano Ronaldo ei olisi pelannut Sportingissa edes puoliksi niin paljon pelejä kuin Manchesterissa ensimmäisellä kaudellaan, jonka päätteeksi kannattajat muuten äänestivät hänet [Unitedin] parhaaksi pelaajaksi.