”En tiedä kovin paljoa Suomesta” – Näin Walesin, Irlannin ja Bulgarian päävalmentajat ennakoivat Huuhkajien kohtaamista Nations Leaguessa

© Kuva: Juha Tamminen

Vuoden 2020 Nations Leaguen alkulohkojen arvonta suoritettiin tiistaina Amsterdamissa. B-liigaan noussut Suomi sai lohkoonsa Walesin, Irlannin ja Bulgarian.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen lohkoarvontojen tuloksiin, kuvaillen vastustajia ja tulevia vierasreissuja erittäin mielenkiintoisiksi sekä pelaajien ja kannattajien näkökulmasta. Lue lisää tästä

Walesin, Irlannin ja Bulgarian päävalmentajat jakoivat myös ajatuksensa lohkoarvontojen tuloksista ja ensi kesän EM-kisoihin selviytyneen Suomen kohtaamisesta syksyn Nations Leaguessa.

Huuhkajat aloittaa Nations League -turnauksensa kotiottelulla Walesia vastaan. Walesin päävalmentaja ja Manchester Unitedin entinen huippupelaaja Ryan Giggs piti tulevaa kohtaamista hyvin jännittävänä.

– Se on hyvin jännittävää. Suomi on joukkue joka on juuri selviytynyt ensimmäistä kertaa arvokisoihin. [Se on] joukkue, joka on nousussa, Giggs kommentoi The Sunin mukaan.

Ryan Giggs pallossa Suomea vastaan vuonna 2000. Kuva: Getty Images

Irlannin päävalmentaja Mick McCarthy tulee jättämään roolinsa kesän EM-kisojen jälkeen, jonka jälkeen Stephen Kenny korvaa hänet A-maajoukkueen peräsimessä. McCarthy oli kuitenkin paikalla Amsterdamin arvontatilaisuudessa, missä häneltä kysyttiin myös Suomen kohtaamisesta. McCarthy suhtautui Huuhkajiin ja lohkon muihin joukkueisiin melko tyynesti.

– Tämä arvonta oli meille paras mahdollinen. Jos Stephen Kenny seurasi tilaisuutta kotisohvaltaan, uskon hänen olleen hyvin tyytyväinen, McCarthy kertoi Independentille.

– En tiedä kovin paljoa Suomesta, mutta uskon pelaajien odottavan heidän kohtaamistaan innolla. Nations League on hyvä turnaus. Nautin ensimmäisistä otteluista ja niiden kilpailullisesta luonteesta – ne ovat paljon parempia kuin ystävyysottelut.

Bulgarian päävalmentaja Georgi Dermendzhiev oli myös paikalla Amsterdamissa, mutta ei ollut vielä kovin kiinnostunut ensi syksyn turnauksesta. Hänen tämänhetkinen keskittymisensä on nimittäin EM-karsintojen playoff-kierroksessa, missä Bulgaria taistelee finaalipaikasta Unkarin kanssa maaliskuun lopulla.

– Tällä hetkellä, en ole kiinnostunut näistä Nations League -otteluista. Enkä halua olla. Meillä on nyt toinen tavoite, joka on paljon tärkeämpi. Olemme suunnanneet kaiken fokuksemme siihen.

Dermendzhievin mielestä lohko ei sisällä selkeää suosikkia, mutta hänen oli kuitenkin kehuttava Huuhkajien nykyvirettä.

– Maaliskuun jälkeen, aloitan aktiivisesti työskentelemään näiden joukkueiden parissa. Tässä lohkossa ei ole mitään selkeää suosikkia, mutta minusta Suomi pelaa todella hyvää jalkapalloa tällä hetkellä, Dermendzhiev lisäsi Darik Radion haastattelussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.