Epävarmuus aiheuttaa päänvaivaa Saksan Bundesliigassa – RB Leipzigin urheilupomo kommentoi siirtomarkkinoita: ”Emme pysty arvioimaan”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigan pomo Christian Seifert on varoitellut, että koronaviruksen vaikutukset voivat osoittautua kohtalokkaiksi saksalaisseuroille.

Jalkapallon parissa työskentelevien ihmisten työpaikat ovat vaarassa. Seifertin mukaan monet seurat taistelevat nyt selviytyäkseen.

Koronaviruksen vastaisiin toimiin on kuitenkin ryhdytty. Saksan maajoukkuepelaajat lahjoittivat aiemmin 2,5 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen.

Seurat joutuvat nyt tekemään hankalia päätöksiä turvatakseen olemassaolonsa. Borussia Mönchengladbach laski palkkoja, kun pelaajat tarjoutuivat luopumaan osasta saatavistaan yhteisen hyvän nimissä.

Koronavirus aiheuttaa suurta epävarmuutta. RB Leipzigin urheilujohtaja Markus Krosche katsoo jo tulevaisuuteen ja siirtomarkkinoihin. Mikään ei ole selvää juuri nyt.

Esimerkiksi seuran maalipyssy Timo Werner on ollut siirtohuhujen kohteena, mutta hyökkääjällä on vuoteen 2023 saakka ulottuva sopimus, jonka ulosostohinta on tiettävästi noin 55 miljoonaa euroa.

− Emme tiedä, mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu. Tuijotamme nyt vain epäselvään kristallipalloon. Emme tiedä resursseistamme emmekä muiden joukkueiden vaihtoehdoista, Krosche sanoi saksalaiselle Sport1:lle.

Eräs nimettömänä pysytellyt seurapomo kommentoi aiemmin arvelevansa, että Euroopan suurseurojen törsääminen siirtomarkkinoilla loppuu. Summat muuttuuvat merkittävästi pienemmiksi.

Epävarmuus kuului myös Kroschen kommenteista.

− Emme pysty arvioimaan, millaisia siirtosummat ovat puolen vuoden päästä, hän sanoi.

Bundesliigan pitää kilpailla muiden maiden pääsarjojen kanssa huippupelaajista. Eri maiden tilanteet voivat muuttaa voimasuhteita siirtomarkkinoilla.

Yksi vaikuttava seikka voi olla ulkopuolelta tuleva paine. Jalkapallossa pyörii isoja rahoja muuallakin kuin siirtomarkkinoilla. Televisiointi, sponsorit ja oheismyynti ovat tästä esimerkkeinä.

Kroschen mukaan minkään varaan ei voi nyt kuitenkaan laskea.

− Englannissa on samanlaisia ongelmia kuin meillä. Olisi väärin olettaa, että siellä aiotaan toimia eri lailla siksi, että heillä on rahoittajia.

Krosche muistutti myös koronaviruksen vaikutuksen laajuudesta.

− Myös rahoittajilla on taloudellisia rajoitteita. Kriisi ei kohdistu vain jalkapalloon vaan koko maailmaan.

Lähde: ESPN

 


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.