Espanjan La Ligassa pelaava Real Valladolid on kieltäytynyt sarjan tarjoamista koronavirustesteistä, koska sen mielestä on tärkeämpää priorisoida heikko-osaisempien ja riskiryhmäläisten testaus.

Koronavirus on viime viikkoina ja päivinä iskenyt rajusti Espanjaan, jossa on todettu yli 17 000 tartuntatapausta. Pääsarjaseuroista muun muassa Valencia, Espanyol ja Getafe ovat kertoneet, että osa niiden pelaajista on saanut tartunnan.

Valladolidin mielestä koronatestit olisivat kuitenkin menneet hukkaan, jos ne olisi tehty ammattilaisjalkapalloilijoille, jotka ovat muuten elämänsä kunnossa.

– La Liga tarjosi niitä meille, mutta olemme kieltäytyneet niistä lääketieteellisistä ja yhteiskunnallisista syistä, kommentoi Valladolidin edustaja David Espinar Goalin mukaan.

– Yhdelläkään pelaajista ei ole esiintynyt oireita, ja meidän mielestämme on ihmisiä, jotka ovat paljon huonommassa tilanteessa ja tarvitsevat niitä paljon enemmän kuin me. Niiden ihmisten pitäisi olla etusijalla.

Myös Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales on kritisoinut sitä, että seurat tekevät koronavirustestejä, joista voisi olla enemmän hyötyä muille yhteiskunnan jäsenille.

– Minusta tuntuu väärältä, että testejä tehdään jalkapalloilijoille, kun tiedetään, että tässä on ihmisten elämä kyseessä ja on ihmisiä, jotka tarvitsevat niitä, sanoi Rubiales keskiviikkona.

– Pelaajien kohdalla lopputulos on sama kuin muillakin. Jos testitulos on positiivinen, eikä heillä ole vakavia oireita, niin he eristäytyvät kotiin. Pelaajien testaaminen tuntuu näissä olosuhteissa erittäin epäisänmaalliselta.