Maailmanlaajuiseksi pandemiaksi edistynyt COVID-19 on pannut kaikki suurimmat jalkapallosarjat tauolle niin Euroopassa kuin muillakin mantereilla. Toisin kuin esimerkiksi jääkiekon ja muiden palloilulajien parissa päätöksiä kausien keskeyttämisestä kokonaan ei ole toistaiseksi tehty, mutta sellainenkin on täysin realistinen skenaario muun muassa La Ligan, Serie A:n, Valioliigan ja Bundesliigan kohdalla.

Saksassa päätöksiä jatkon suhteen on odotettavissa maanantaina. Kaikki kahden ylimmän sarjatason 36 seuraa kokoustavat siitä, miten kautta aiotaan jatkaa – jos jatketaan ollenkaan. Asialistalla lienee myös jonkinlainen taloudellinen ”apurahasto”, johon on kuitenkin suhtauduttu skeptisesti.

Mikäli Bundesliigan sarjakausi päätetään perua kokonaan, ovat taloudelliset seuraamukset seuroille todella dramaattiset. Saksalaisen uutistoimisto DPA:n laskelmien mukaan seurat menettäisivät tuloja kaikkiaan noin 750 miljoonan euron edestä, jos kautta ei päästä pelaamaan loppuun.

[readmore from=Bundesliiga]

Jos jäljellä olevat yhdeksän ottelukierrosta jäävät pelaamatta, menettävät seurat jo automaattisesti TV-tuloja 370 miljoonan euron edestä. Seuroja ei ole vakuutettu menetettävien TV-tulojen varalta.

Muita tulonmenetyksiä on luvassa suunnilleen saman verran menetettyjen sponsoritulojen ja saamatta jäävien pääsylipputuottojen myötä.

Lähde: Transfermarkt