Koronavirusepidemia ja kotimaisen jalkapallokauden alun lykkääntyminen puraisee rajusti myös suomalaisia jalkapalloseuroja. Kun pelejä ei pelata, ei kassavirtaakaan ole.

Monet seurat yrittävät käyttää luovuuttaan välttyäkseen taloudellisilta sopeuttamistoimilta. Ilves muun muassa tavoittelee yleisöennätystä myymällä ”pääsylippuja” PlayStationilla pelattavaan Pirkanmaan derbyyn (lue lisää). SJK:ssa pelaajat ja muu henkilöstö puolestaan suostuivat väliaikaiseen palkanalennuksen (lue uutinen).

Ykkösen kärkitaisteluun povattu FC KTP teki puolestaan keskiviikkoiltana kertaheitolla rajumpia ratkaisuja akuutista talouskriisistä selvitäkseen. Kymen Sanomat kertoo, että seura on päättänyt keskeyttää pelaajien palkanmaksun ja lomattaa vakituiset työntekijänsä. Kymen Sanomien jutun voi lukea täältä.

- Tämä on kaikkien kannalta valitettava ratkaisu, mutta se oli tehtävä, KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola kommentoi.

- Talouden kanssa on samoin kuin tämän pandemian kanssakin: korjausliikkeet pitää tehdä mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Silloin asiaan pystyy vielä jollain tavalla vaikuttamaan.

KTP:n kokenut kapteeni David Ramadingaye kertoo, että pelaajat kyllä ymmärtävät seuran vaikean tilanteen, mutta hyvältä ratkaisu ei tunnu.

- Olemme saaneet seuralta tiedon asiasta, mutta emme ole hyväksyneet mitään. Olemme yhteydessä pelaajayhdistykseen ja toimimme sieltä saatavien ohjeiden mukaan, Ramadingaye sanoi Kymen Sanomille.

- Pelaajat ovat kuitenkin motivoituneita auttamaan seuraa. Olemme keskustelleet hyvässä hengessä, ja jos seuralta tulee joitain vaihtoehtoja, joista voi valita, olemme valmiita auttamaan. Kaikkemme tehdään, jotta toiminta jatkuisi tulevaisuudessakin.

Jalkapallon Pelaajayhdistys JPY julkaisi jo pari päivää sitten tiedotteen, jonka mukaan pelaajien määräaikaisten sopimusten lomauttaminen ja palkanmaksun katkaiseminen on käytännössä työsopimuslain vastaista. JPY:n kannanottoon voi tutustua täällä.

Jarkko Pippola kertoo tulovirran totaalisen katkeamisen olleen seuralle armottoman kova takaisku. KTP:tä koeteltiin jo lumettoman talven aikana, kun lumitöistä tulleet tulot jäivät saamatta. Myös Kotkan Meripäivien mahdollinen peruuntuminen on erittäin suuri huolenaihe. Jotain kautta kassaa pitäisi kuitenkin kartuttaa.

- Teemme erilaisia tempauksia, pyrimme myymään kausikortteja, etsimme työkeikkoja ja muita mahdollisia tulonlähteitä, Pippola toteaa.

David Ramadingaye jakoi jo maanantaina Twitterissä kuvan, jossa joukkueen pelaajat ilmoittautuivat ”työmarkkinoille” vaikean tilanteen ajaksi. KTP:n pelaajat ovat muutenkin aktivoituneet sosiaalisessa mediassa.

David ramadingaye

@DRamadingaye
Tässä ois kova porukka mihin tahansa duuneihin! Rohkeasti yhteyttä jos työmiehistä pulaa @KTPKotka (huom. Punapaitainen herra ei kuulu diiliin)

KTP vetosi alkuviikon aikana myös kannattajiinsa, toivoen näiden osallistuvan talkoisiin seuran pelastamiseksi vaikeiden aikojen yli. Tämän linkin takaa voi tutustua mahdollisuuksiin auttaa seuraa.