Borussia Dortmund on haalinut viime vuosina riveihinsä valtavasti nuoria huippulahjakkuuksia aina Jadon Sanchosta ja Erling Braut Hålandista lähtien, mutta jättiseurojen mittapuulla varsin maltillisin hinnoin. Seuran ennätyshankinta on toistaiseksi konkaripuolustaja Mats Hummels, josta Dortmund maksoi viime kesänä Bayern Münchenille 30,5 miljoonaa euroa.

Nyt Hummelsin ennätys on jäämässä historiaan, sillä Sport Bildin mukaan Dortmund on hankkimassa riveihinsä pelaajan Englannista 35 miljoonan euron siirtosummalla. Erikoisen tilanteesta tekee se, että tuo pelaaja on vasta 16-vuotias.

Kyseessä on keskikenttäpelaaja Jude Bellingham. Bellingham pelaa Englannin toisella sarjatasolla Birminghamissa, ja on tehnyt tällä kaudella 31 sarjaottelussa neljä maalia.

Bellinghamia pidetään yhtenä englantilaisen jalkapalloilun suurimmista lupauksista, ja häntä ovat havitelleet muun muassa Liverpool, Manchester United ja Chelsea. Nyt osoitteeksi on kuitenkin varmistumassa Borussia Dortmund.

Mikäli siirto viedään maaliin, matkaa Bellingham Dortmundiin tulevana kesänä, sillä siirtoikkunakin on tällä hetkellä kiinni.

[readmore from=Borussia-Dortmund]

– Me emme osta supertähtiä, vaan me luomme heitä, totesi Dortmundin juniorikoordinaattori Lars Ricken äskettäin.

Bellinghamin otaksuttu hintalappu on toki luokkaa, jota aiemmin maksettiin vain ehdottomista supertähdistä. Tulevat vuodet kuitenkin näyttävät, onko 35 miljoonaakin sittenkin vain pilkkahinta.

Lähde: Welt