Näin lähelle Liverpool pääsi uusia ennätyksiä – Jürgen Klopp löysi kauden ensimmäisestä tappiosta positiivisen puolen

© Kuva: Getty Images

Liverpool vaikutti pitkään voittamattomalta Valioliigassa, mutta lauantaina se kärsi ensimmäisen tappionsa Englannin pääsarjassa tällä kaudella, kun se hävisi Watfordille vieraskentällä 0-3. Sarjakärki sai Watfordia vastaan aikaiseksi vain yhden laukauksen maalia kohti.

Jürgen Kloppin valmentama Liverpool oli etenemässä kohti uusia ennätyksiä, mutta lauantain tappio päätti kaksi pitkää putkea. Liverpool jäi viiden ottelun päähän Arsenalin ennätyksellisestä 49 ottelun tappiottomien ottelujen putkesta, jonka Tykkimiehet tehtaili toukokuun 2003 ja lokakuun 2004 välillä.

Kloppin suojatit lähtivät lauantain otteluun 18 sarjapelin voittoputkessa. Liverpoolin lisäksi vastaavaan putkeen on Valioliigassa pystynyt vain Manchester City, joka voitti kaikki 18 sarjapeliään toukokuun 2017 ja saman vuoden joulukuun välillä.

Kauden lopussa moisilla tilastoilla tuskin on väliä, jos Liverpool pääsee nostamaan mestaruuskannua 30 vuoden odotuksen jälkeen, mutta punapaidoilla on yhä mahdollisuus rikkoa monia ennätyksiä vielä tämän kauden aikana.

Se voi vielä rikkoa yhden kauden voittoennätyksen, jota pitää tällä hetkellä hallussa Manchester City. Kaksi edellistä mestaruutta vienyt City voitti kahdella viime kaudella ennätykselliset 32 ottelua.

Toissa kaudella City rikkoi myös Valioliigan yhden kauden piste-ennätyksen, kun se keräsi 38 ottelussa yhteensä sata pistettä. Liverpoolilla on tällä hetkellä kasassa 79 pistettä, kun kymmenen kierrosta on pelaamatta. Parhaimmillaan Liverpool voi siis yltää 109 pisteeseen.

Manchester City rikkoi kaudella 2017-18 monia ennätyksiä. Kuva: Getty Images

Cityn hallussa on myös Valioliigan yhden kauden vierasvoittoennätys, jonka se saavutti toissa kaudella voittamalla vieraissa 16 kertaa. Liverpoolilla on kasassa 14 vierasvoittoa tällä kaudella.

Liverpool voi yltää myös Valioliigan yhden kauden kotivoittoennätykseen, joka on tällä hetkellä kauden 2005-06 Chelsean, kauden 2010-11 Manchester Unitedin ja kauden 2018-19 Manchester Cityn nimissä. Chelsea, United ja City voittivat kyseisillä kausilla kotikentillään yhtä vaille kaikki pelinsä. Yksikään joukkue Valioliigan historiassa ei ole onnistunut voittamaan kauden jokaista kotiotteluaan, mutta Liverpool ei ole menettänyt Anfieldilla 14 ottelussa pisteitä vielä kertaakaan.

Lisäksi Liverpool voi voittaa mestaruuden ennätyksellisen suurella piste-erolla toiseksi tulleeseen joukkueeseen. Manchester City jätti paikallisvastustajansa Manchester Unitedin 19 pistettä jälkeen, kun se voitti mestaruuden toissa kaudella. Liverpool johtaa lauantain tappiosta huolimatta Valioliigaa 22 pisteen erolla Manchester Cityyn, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Klopp löysi lauantain tappiosta juuri ennätysten valossa hyvänkin puolen. Hänen mielestään Liverpool voi nyt pelata vapaammin.

– En usko, että ennätyksiä voi rikkoa, jos haluaa rikkoa ennätyksiä, koska ennätysten rikkominen vaatii sataprosenttista keskittymistä jokaikiseen asiaan, kommentoi Klopp lauantaina mukaan.

Ismaïla Sarr teki lauantaina kaksi maalia Liverpoolin verkkoon. Kuva: Getty Images

– Emme olleet tänään riittävän hyviä, eikä se ole plussa minulle, että ihmiset miettivät 500 vuoden päästä tätä päivää ja sanovat, että ”Liverpool lähes pystyi siihen”.

– Me olisimme hävinneet ottelun jossain vaiheessa. Me emme odotelleet sitä, mutta oli selvää, että se tulisi tapahtumaan. Tänään se tapahtui, ja minä näen sen ennemminkin positiivisena asiana, että pääsimme näin lähelle näitä ennätyksiä.

– Nyt voimme pelata jalkapalloa vapaasti ilman, että yritämme tehdä ennätystä. Meidän on vain yritettävä voittaa taas ja niin aiomme tehdäkin.

Lähteet: Sky Sports, ESPN


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.