Protestit Hoffenheim-pomoa kohtaan jatkuivat myös alemmilla sarjatasoilla – jalkapalloliitto väläyttelee kovia toimenpiteitä

© Kuva: Getty Images

Kerroimme viikonvaihteessa siitä, kuinka Hoffenheimin ja Bayern Münchenin välisessä bundesliigaottelussa kohdistettiin ankaria solvauksia Hoffenheimin omistajaan Dietmar Hoppiin. Hoppin asianajaja on sittemmin esittänyt solvaajille koko Saksan kattavia stadionporttikieltoja.

Jo sunnuntaina 79-vuotiasta Hoppia vastaan kohdentui solvauksia myös Dortmundissa ja Berliinissä pelatuissa bundesliigaotteluissa. Dortmundissa häntä vastaan laulettiin pilkkaavia chantteja ja Berliinissä katsomolakanat solvasivat häntä muun muassa ”huoranpenikaksi”.

Hopp-vihamielisyys rehotti myös maanantaina. Pääsarjapelejä ei pelattu, mutta päivän ainoat 2. ja 3. Bundesliigan ottelut jouduttiin keskeyttämään hetkeksi Hoffenheim-pomoon kohdistuvien loukkausten takia.

Kakkosbundesliigan ottelussa Hannover-Holstein Kiel esillä oli Hoppia pilkkaava lakana sekä juliste, jossa Hoppin kasvojen päällä oli ampuma-aseen tähtäinkuvio. Uhkaavia julisteita, joissa Hopp on kuvattu tähtäimessä on nähty saksalaisissa jalkapallokatsomoissa ennenkin. Erotuomari Sascha Stegemann keskeytti pelin 8. minuutilla ja stadionkuulutuksessa vaadittiin lakanoiden poistoa. Niin kävikin, ja peliä jatkettiin sen jälkeen.

– Tuollaisilla ilmaisuilla ja lakanoilla ei ole mitään sijaa jalkapallon parissa. Toivon, että voimme taistella sitä vastaan yhdessä, ottelun 3-1 voittaneen Hannoverin päävalmentaja Kenan Kocak sanoi Skyn haastattelussa Sport1:n mukaan.

Myös kolmosbundesliigan ottelu Preußen Münster-Hansa Rostock jouduttiin keskeyttämään 17. minuutilla hetkeksi. Tuolloin molempien joukkueiden kannattajat lauloivat Hoppia solvaavia lauluja, jälleen tutulla ”huoranpenikka”-teemalla.

Spoxin mukaan Saksan jalkapalloliitossa pohditaan nyt rajumpia toimia ottelun keskeytykseen johtavia häiriöitä vastaan. Esillä on mahdollisuus, että jos ottelun molempien osapuolten fanijoukot aiheuttavat häiriökäyttäytymisellään pelin keskeytyksen, saatetaan kumpikin joukkue tuomita häviämään ottelu. Näin pisteitä ei saisi pelistä kukaan.

– On teoreettisesti mahdollista, että molemmat joukkueet voitaisiin tuomita häviämään peli, jalkapalloliitto DFB:n lakiosaston puheenjohtaja Hans E. Lorenz totesi.

Koska Hoffenheimissa häiriöitä aiheuttivat loogisesti vain vierasjoukkue Bayernin kannattajat, olisi ratkaisu ollut yksiselitteinen, jos peliä ei olisi päästy jatkamaan. Tällöin Lorenzin mukaan Hoffenheimilla olisi tuomittu 2-0 -voitto, vaikka Bayern johtikin peliä keskeytyshetkellä 6-0.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.