Bayern München ja Hoffenheim tuomitsivat jyrkästi lauantain tapahtumat – ”Jalkapallo paljasti ruman puolensa”

© Kuva: Getty Images

Bayern München tykitti lauantaina kuusi osumaa Hoffenheimin verkkoon Saksan Bundesliigassa, mutta maali-iloittelu jäi ottelussa vasta toiseksi suurimmaksi puheenaiheksi.

Ottelu keskeytettiin pitkäksi aikaa, kun Bayernin vieraskannattajat nostivat esille banderollin, jossa loukattiin Hoffenheimin miljarööriomistajaa Dietmar Hoppia, joka on rahoittanut seuran nousun Saksan viidenneksi korkeimmalta sarjatasolta Bundesliigaan.

Hoppia pidetään saksalaisessa jalkapallossa ristiriitaisena hahmona, koska hän omistaa enemmistöosuuden Hoffenheimin osakkeista. Bundesliigassa on Hoffenheimin lisäksi vain kaksi seuraa, joiden enemmistöosuus ei ole kannattajien hallussa.

Bayernin pelaajat, valmentajat ja seurajohto riensivät lauantaina torumaan kannattajiaan ja vaativat heitä ottamaan banderollin alas. Joukkueet palasivat lopulta kentälle usean minuutin odottelun jälkeen, mutta pelaajat protestoivat kannattajien toimia pallottelemalla ottelun loppuun. Hoffenheimin ja Bayernin pelaajat kokoontuivat keskiympyrään juttelemaan ja syöttelemään, ja tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi heti, kun 90 minuuttia oli täynnä.

Bundesliigan kattojärjestö DFL:n toimitusjohtaja Christian Seifert sanoi, että hyökkäykset Hoppia kohtaan on saatava loppumaan.

– Jatkuvaa vihamielisyyttä Dietmar Hoppia kohtaan on ollut mahdotonta hyväksyä jo pitkään, ja se on tuomittava mahdollisimman ankarasti, kommentoi Seifert BBC:n mukaan.

– Kaikki osalliset – pelaajat, tuomarit, Hoffenheimin ja Bayernin seurajohto ja valtaosa yleisöstä, reagoivat tähän tilanteeseen esimerkillisellä tavalla ja lähettivät selkeän viestin, että tällaista ei enää suvaita. Tällaisella vihamielisyydellä ei ole sijaa jalkapallossa.

Myös Hoffenheimin päävalmentaja Alfred Schreuder ja kapteeni Benjamin Hübner olivat äärimmäisen pettyneitä vieraskannattajien toimintaan.

Bayern München vahvisti asemiaan Bundesliigan piikkipaikalla. Kuva: Getty Images

– Kaikki ovat uskomattoman pettyneitä. Dietmar Hopp on tehnyt niin paljon tämän alueen ja seuran eteen. Olemme surullisia ja meidän käy häntä sääliksi. Molemmat joukkueet käyttäytyivät todella hyvin. Tuo oli häpeällistä. Me emme puhu nyt tuhansista kannattajista, vaan muutamasta. Dietmar Hopp on tehnyt urallaan erityisiä asioita. Kukaan ei ansaitse tuollaista kohtelua, sanoi Schreuder.

– Minusta tuomari toimi oikein. Hän keskeytti pelin ennen kuin vei meidät pukuhuoneisiin. Toivottavasti teimme kantamme selväksi tänään. Tästä jalkapallossa pitäisi olla kyse – se yhdistää ihmisiä. Minusta tämä oli historiallinen ottelu. Meidän on jatkettava rakentamista siitä, jatkoi Hübner.

Bayern Münchenin päävalmentaja Hans-Dieter Flick toimi Hoffenheimin luotsina vuosina 2000-2005, jolloin Hopp aloitteli toimintaansa seuran rahoittajana.

– Tuolla ei ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Tämä ei voi jatkua näin. On aika toimia. Meidän on noustava yhdessä tätä vastaan, me emme voi hyväksyä tällaista.

– Minä vartuin täällä ja olen tuntenut Dietmar Hoppin yli 20 vuotta. Olen pahoillani, koska hän on tehnyt niin paljon tämän yhteisön eteen. Jokaisella noista häiriköistä on luultavasti perheessään joku, joka on hyötynyt Dietmar Hoppin tekemisistä. Otetaan esimerkiksi vaikka syöpätutkimus.

Bayern Münchenin päävalmentaja Hans-Dieter Flick (vas.) ja urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidžić (kesk.) raivostuivat omille kannattajilleen. Kuva: Getty Images

– Meidän on seistävä yhdessä ja taisteltava näitä häiriköitä ja idiootteja vastaan. Tämä on synkkä päivä Bayernille.

Bayernin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge oli yksi seurajohdon jäsenistä, jotka menivät kentän laidalle puhumaan kannattajille.

– Minua hävettää valtavasti, etenkin Dietmar Hoppin takia. Jalkapallo paljasti ruman puolensa. Saksan jalkapallon on aika seistä yhdessä. Olemme liian pitkään kääntäneet selkämme sille, mitä katsomoissa tapahtuu.

– Meidän on tämän päivän tapahtumien jälkeen mietittävä asioita uudestaan ja taisteltava vastaan kaikin keinoin. Me kuvasimme kaiken ja aiomme rangaista kannattajiamme rankasti ja tuoda heidät oikeuden eteen. Nämä ihmiset eivät kuulu jalkapallostadioneille.

LUE MYÖS:


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.