Suomalais-senegalilainen huippulupaus debytoi Saksan Bundesliigassa

© Kuva: Getty Images

Lauantaina nähtiin lyhyt, mutta kenties merkittävä suomalaisdebyytti Saksan Bundesliigassa, kun suomalais-senegalilainen puolustajalupaus Malick Thiaw esiintyi ensimmäistä kertaa Schalken edustusmiehistössä.

Thiaw, 18, pääsi Schalken kokoonpanoon jo viime tiistaina, kun hän seurasi vaihtopenkiltä Saksan Cupin puolivälieräottelun Bayern Müncheniä vastaan. Lauantaina hän tuli 90. minuutilla kentälle, kun Schalke pelasi 1-1-tasapelin Hoffenheimia vastaan.

Selostaja Tero Kainulainen kysyi tiistain cup-ottelun yhteydessä Suomen U17-poikien maajoukkueluotsilta Erkka V. Lehtolalta, onko Thiawilla nuorten maaotteluita tilillään.

– Kysytty on, usein, ja käyty Saksassa. Itse vierailin Gelsenkirchenissä pari vuotta sitten, tapasin pojan, perheen ja valmentajan. Onnistunut reissu, mutta aika ei ollut vielä kypsä. Erittäin kiinnostava pelaaja, toivottavasti nuorimies nähdään vielä suomipaidassa! vastasi Lehtola.

Thiaw on syntynyt Saksan Düsseldorfissa, mutta hänellä on Suomen passi äitinsä kautta. Hänen isänsä taas on kotoisin Senegalista.

Transfermarkt-sivuston mukaan Thiaw on pelannut alle 19-vuotiaiden Bundesliigassa 51 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kahdeksan maalia ja syöttänyt kolme. Viime sarjapeleissä hän on toiminut Schalkessa ikäluokkansa kapteenina.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Happy and thankful about my debut 💙🙏🏾

Henkilön Malick Laye Thiaw (@malick.laye) jakama julkaisu


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004