Lauantaina nähtiin lyhyt, mutta kenties merkittävä suomalaisdebyytti Saksan Bundesliigassa, kun suomalais-senegalilainen puolustajalupaus Malick Thiaw esiintyi ensimmäistä kertaa Schalken edustusmiehistössä.

Thiaw, 18, pääsi Schalken kokoonpanoon jo viime tiistaina, kun hän seurasi vaihtopenkiltä Saksan Cupin puolivälieräottelun Bayern Müncheniä vastaan. Lauantaina hän tuli 90. minuutilla kentälle, kun Schalke pelasi 1-1-tasapelin Hoffenheimia vastaan.

Selostaja Tero Kainulainen kysyi tiistain cup-ottelun yhteydessä Suomen U17-poikien maajoukkueluotsilta Erkka V. Lehtolalta, onko Thiawilla nuorten maaotteluita tilillään.

– Kysytty on, usein, ja käyty Saksassa. Itse vierailin Gelsenkirchenissä pari vuotta sitten, tapasin pojan, perheen ja valmentajan. Onnistunut reissu, mutta aika ei ollut vielä kypsä. Erittäin kiinnostava pelaaja, toivottavasti nuorimies nähdään vielä suomipaidassa! vastasi Lehtola.

Erkka V. Lehtola

@ErkkaVLehtola

Tero Kainulainen

@kainutero
Loukkaantumisista kärsivä Schalke on nostanut illan cup-otteluun suomalais/senegalilaisen Malick Thiaw´n. Mielenkiintoista. 18-vuotias pelaaja, joka asunut koko ikänsä Saksassa. Jokunen poikamaaottelu lienee tilillä @ErkkaVLehtola? #DFBPokal
Kysytty on, usein, ja käyty Saksassa. Itse vierailin Gelsenkirchenissä pari vuotta sitten, tapasin pojan, perheen ja valmentajan. Onnistunut reissu, mutta aika ei ollut vielä kypsä. Erittäin kiinnostava pelaaja, toivottavasti nuorimies nähdään vielä suomipaidassa! #huuhkajat

Thiaw on syntynyt Saksan Düsseldorfissa, mutta hänellä on Suomen passi äitinsä kautta. Hänen isänsä taas on kotoisin Senegalista.

Transfermarkt-sivuston mukaan Thiaw on pelannut alle 19-vuotiaiden Bundesliigassa 51 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kahdeksan maalia ja syöttänyt kolme. Viime sarjapeleissä hän on toiminut Schalkessa ikäluokkansa kapteenina.

Football Wonderkids

@fbwonderkids
Congratulations to 🇫🇮 Malick Thiaw (18) on his #Bundesliga debut for Schalke 04! 🙌

It was a quick cameo but the start of what could be a special pro career for the @s04 defender! 👏

His U17/U19 stats ⤴️

✅ 80 games
⚽️ 10 goals
🅰️ 2 assists
👨‍✈️ U19 Captain since December

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Happy and thankful about my debut 💙🙏🏾

Henkilön Malick Laye Thiaw (@malick.laye) jakama julkaisu