Jos ja kun koronaviruspandemia saadaan viimeistään vuoden loppuun mennessä kunnolla nitistettyä, tullaan vuonna 2021 kokemaan melkoinen urheiluvuosi. Suurista jalkapallotapahtumista EM-kisat ja Copa América siirrettiin ensi vuodelle, ja vain muutamaa päivää myöhemmin myös Tokion olympialaiset päätettiin lykätä ensi vuoteen.

Olympialaisten uutta ajankohtaa ei ole vielä määritelty. Kansainvälinen Olympiakomitea KOK ja Japani pohtivat asiaa ja pyrkivät löytämään uudet päivämäärät kisoille seuraavien kolmen viikon aikana. Eri japanilaislähteiden mukaan nyt tutkitaan mahdollisuutta käydä olympialaiset keväällä 2021.

Tarkemmin sanottuna keskusteluissa on Tokion kisojen pitäminen ensi vuoden maalis-huhtikuussa. Urheilu- ja tapahtumakalenterissa on siihen aikaan vielä väljyyttä, ja lisäksi siten vältyttäisiin Tokiossa usein kesäkuukausina vallitsevilta hirmuhelteiltä. Asiasta keskusteltiin torstaina KOK:n puhelinpalaverissa. Vaihtoehtoisesti keskusteluun nostettiin myös mahdollisuus käydä kisat vasta syksyllä 2021.

[readmore from=Tokion-olympialaiset]

Mikäli olympiakisat päätetään käydä kevään aikana, nähtäneen turnauksessa tavallista vähemmän huippujalkapalloilijoita. Miesten olympiajalkapallo pelataan perinteisesti alle 23-vuotiaiden maajoukkuein, mutta joukkueisiin saa nimetä kolme yli-ikäistä pelaajaa. Kiinnostustaan kisoja kohtaan olivat ilmaisseet muun muassa Neymar, Kylian Mbappé ja Thomas Müller, mutta on epätodennäköistä, että seurat päästäisivät heitä lähtemään Tokioon kesken sarjakauden.

Naisten olympiaturnaus pelataan parhain mahdollisin joukkuein. Jos olympiakisat päätetään siirtää keväälle, olisi suotavaa, toivottavaa ja varmasti oletettavaakin, että naisten parhaat jalkapallosarjat menisivät olympialaisten ajaksi tauolle.

Alun perin olympialaiset piti käydä tulevana kesänä 24.7.-9.8.

Lähde: Marca