Arsenalin Eurooppa-liigasta pudottanutta seuraa uhkaa pääsarjasta sulkeminen – taustalla sopupeliskandaali

© Kuva: Getty Images
Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kreikan suurseura Olympiakos nähtiin viime syksynäkin Mestarien liigan lohkovaiheessa. Käteen jäi lohkon kolmossija, joten pelit jatkuivat tämän vuoden puolella Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Pudotuspelit lähtivät hyvin liikkelle, sillä ensimmäisellä kierroksella Olympiakos pudotti jatkosta Arsenalin vierasmaalisäännön turvin. Neljännesvälierissä vastaan tuli toinen valioliigaseura Wolverhampton. Avausosassa pelattiin 1-1 -tasapeli, mutta sitten koronavirus keskeytti kauden.

Olympiakos on paitsi eurokentiltä erittäin tuttu seura, niin myös 44 kansallisella mestaruudellaan myös Kreikan menestynein seura. Nyt sitä uhkaa kuitenkin pudotus Kreikan toiselle sarjatasolle ottelumanipulaatioskandaalin vuoksi.

Epäilyjen kohteena ollut ottelu pelattiin vuonna 2015. Olympiakos voitti ottelussa Atromitosin maalein 2-1. Vedonlyöntikäyttäytyminen johti siihen, että ottelu otettiin tutkintaan. Epäiltyjen listalla oli ottelun osapuolten lisäksi yhteensä 15 henkilöä, mutta näyttöjä sopupelistä ei löydetty. Syytteet kohdistuivat kuuteen tuomariin sekä molempien seurojen johtoportaaseen omistajia ja puheenjohtajia myöten.

Nyt kreikkalainen SDNA kertoo, että tutkimukset on avattu uudestaan. Olympiakosia ja sen puheenjohtaja Evangelikos Marinakisia kohtaan kohdistuu ”perusteltuja epäilyjä”. Nyt ottelumanipulaatiosta epäillään kolmea Olympiakosin ja yhtä Panathinaikosin ottelua.

Ankarin mahdollinen sanktio Olympiakosille olisi epäilemättä pääsarjasta pudottaminen. Lisäksi sille uhataan mätkäistä kolmen miljoonan euron sakot. Marinakis, joka omistaa Olympiakosin lisäksi myös englantilaisen Nottingham Forestin, uhkaa puolestaan saada elinikäisen toimitsijakiellon.

52-vuotias Marinakis on paitsi menestynyt liikemies, niin myös kiistanalainen hahmo. Häneen on kohdistunut ennenkin ottelumanipulaatio-, korruptio- ja rahanpesuepäilyjä, ja kreikkalaismiljonääriä on epäilty jopa huumeiden salakuljetuksesta. Kaksi vuotta sitten Marinakis lähetti koko Olympiakosin joukkueen aikaiselle kesälomalle.

Marinakisilla todettiin koronavirustartunta 10. maaliskuuta. Hän toipui taudista täysin.

Lähde: Mundo Deportivo


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!