Brassilegenda Ronaldinho täytti viime viikolla 40 vuotta, ja juhli pyöreitä paraguaylaisessa vankilassa. Entinen Barcelonan ja Brasilian maajoukkueen supertähti pidätettiin maaliskuun alussa yhdessä veljensä Roberto Assisin kanssa, kun kaksikko yritti päästä maahan väärennetyillä passeilla.

Nyt veljekset on vapautettu vankilasta. Miehet viruivat telkien takana kaikkiaan 32 päivää. Tuomari Gustavo Amarilla on nyt päättänyt, että Ronaldinho veljineen pääsee nyt odottamaan oikeudenkäyntiään kotiarestiin. ”Kotiaresti” on toki sikäli väärä sana, että miesten majapaikka on nyt hotelli Paraguayn pääkaupungissa Asuncionissa.

Ilmaiseksi Ronaldinhoa ja Assisia ei vankilasta vapautettu, vaan heidän asianajansa maksoi noin 1,47 miljoonan euron takuut. Aiempi anomus vapauttamisesta takuita vastaan oli hylätty, koska viranomaiset pelkäsivät miesten pakenevan maasta.

Ronaldinhon ja Assisin oli tiettävästi tarkoitus osallistua Paraguayssa erinäisiin PR-tilaisuuksiin. Heidät kuitenkin pidätettiin paraguaylaisella huvijahti- ja golfklubilla ja vietiin korkeimman turvallisuusluokan vankilaan. Ronaldinholle väärennetyn passin järjesti liikenainen Dalia López, jonka epäillään syyllistyneen rahanpesuun, useisiin talousrikoksiin ja mahdollisesti myös huumekauppaan.

Ronaldinhon lakimiehet ovat sanoneet, että ex-pelaaja sai Paraguayn passin lahjana paikalliselta sponsorilta, eikä hän tiedostanut tehneensä mitään väärää sitä käyttäessään. Vaikka Ronaldinho onkin pelannut vankilassa jalkapalloa ja ottanut hymysuin kuvia vankitoveriensa kanssa, on vankeus ottanut koville.

– Ronaldinho ei ole alkuunkaan onnellinen, entinen Paraguayn maajoukkuepelaaja Nelson Cuevas sanoi CNN:lle vierailtuaan pelaajan luona vankilassa.

[readmore from=Ronaldinho]

– Hänen luonnollisia piirteitään ovat hänen hymynsä ja hyvä energiansa. Tämän tilanteen takia se hymy on kuitenkin poissa, sillä hän ei ole tottunut olemaan vankilassa.

Vuonna 2005 Ballon d’Orin voittaneella Ronaldinholla oli ongelmia virkavallan kanssa myös viime vuonna. Tuolloin häneltä takavarikoitiin sekä Brasilian että Espanjan passit ja miehelle asetettiin matkustuskielto.

Lähde: Goal