Edessä kauden tärkein ottelu – suomalaisseurat käynnistivät ison kampanjan

© Kuva: Juha Tamminen

Jos 2020 olisi niin sanottu ”tavallinen vuosi”, suomalaisia jalkapallosarjoja pelattaisiin jo täyttä häkää. Koronaviruspandemia muutti kuitenkin kaiken, keskeyttäen myös kaikki maailman suurimmat jalkapallosarjat.

Veikkausliigaa ja muita Suomen sarjoja päästään pelaamaan parhaassakin tapauksessa aikaisintaan kesäkuussa – eikä silloinkaan yleisön edessä. Valtioneuvosto ilmoitti keskiviikkona, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötapahtumat kielletään heinäkuun loppuun saakka.

Koska suomalaisten jalkapalloseurojen tuloista mittava osuus tulee yleisötuloista ja ottelutapahtumien oheismyynnistä, on taloudellinen kriisi itsestäänselvyys. Jota kuinkin kaikissa Veikkausliigan seuroissa onkin jouduttu tekemään sopeuttamistoimia.

Nyt Veikkausliiga, Kansallinen Liiga ja Miesten Ykkönen ovat järjestäneet yhteiskampanjan. Kampanja tunnetaan nimellä ”Kauden tärkein ottelu”.

Toukokuun loppuun saakka jatkuvan kampanjan tavoitteena on ”turvata suomalaisen huippujalkapallon tulevaisuus haastavassa tilanteessa, jossa COVID-19-pandemia on muodostanut akuutin uhan jalkapallon pääsarjaseurojen taloudelle ja toimintaedellytyksille”.

Kampanjassa kannustetaan ihmisiä ja yhteisöjä ostamaan 10 euron hintaisia lippuja. Niiden tuotto ohjataan sarjakohtaisesti ja lyhentämättömänä kampanjassa mukana olevien pääsarjaseurojen toiminnan tukemiseen.

Kun sarjatoiminta käynnistyy, seurat lahjoittavat jokaisen kampanjan kautta ostetun pääsylipun paikallisesti valitsemilleen hyväntekeväisyyskohteille. Näitä voivat olla esimerkiksi vähävaraiset perheet, ikäihmiset tai ”väsymättä uurastavat terveydenhuollon ammattilaiset”.

Lipun ostaneille toimitetaan kesäkuussa Kauden tärkein ottelu exclusive -sisältöpaketin, jossa on ainutlaatuista sisältöä suomalaisesta huippujalkapallosta, sekä sähköisesti ladattavan muistolipun. Ostajien on myös mahdollista osallistua arvontaan, jossa palkintoina on lahjakortteja Maajoukkueen verkkokauppaan sekä Huuhkajien ja Helmareiden fanituotteita.

Kauden tärkeimpään otteluun pääsee osallistumaan tämän linkin takaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.