Suomen e-jalkapallomaajoukkue aloitti maanantaina EM-jatkokarsinnat PES 2020 -konsolipelissä. Suomi keräsi avauskierroksella kolme pistettä neljästä ottelusta. Karsintojen toinen kierros pelataan ensi viikon maanantaina 27.4.

Avausottelussa eHuuhkajat otti komean voiton Montenegrosta yhteismaalein 3-2. Lähellä oli, että Montenegro olisi vielä viime hetkillä noussut tasoihin, mutta Suomi selvisi tiukoista tilanteista pienellä tuurillakin.

Yle E-urheilu

@yle_eurheilu
Ei oo pakko tehdä, jos ei halua! Suomi voittaa Montenegron yhteismaalein 3-2!

Montenegro-voiton jälkeen vaikeudet alkoivat. Ensin Kroatia kaatoi tiukan taistelun jälkeen Suomen yhteismaalein 3-2. Sen jälkeen Itävalta voitti niukasti Suomen maalein 2-1.

Viimeisessä otteluparissa Portugali oli selvästi parempi, vaikka Suomi saikin ottelupariin vahvan alun. Lopulta Portugali kaatoi Suomen yhteismaalein 6-1.

Yle E-urheilu

@yle_eurheilu
SIELLÄ LEPÄÄ! Suomi johtaa Portugalia vastaan 1-0. #esportsfi #eEURO2020

Yle E-urheilu

@yle_eurheilu
Portugali tekee Suomen puolustuksesta reikäjuustoa. Otteluparin tuloksena tappio yhteismaalein 1-6, tänään Suomelle neljästä ottelusta 3 pistettä. Taistelu kisapaikasta jatkuu ensi viikon maanantaina. #esportsfi #eEURO2020

Suomen EM-kisapaikka on kuitenkin vielä mahdollinen, vaikka ensimmäinen ottelukierros ei aivan putkeen mennytkään. Suomi kohtaa maat uudestaan ensi maanantaina, jonka jälkeen jatkokarsintalohkon kolme parasta etenee EM-lopputurnaukseen.

Suomen lohkon tilanne ensimmäisen kierroksen jälkeen on seuraava:

  1. Montenegro, 4 ottelua, 7 pistettä
  2. Itävalta, 4 o., 7 p.
  3. Portugali, 4 o., 6 p.
  4. Kroatia, 4 o. 6 p.
  5. Suomi, 4 o. 3 p.