Borussia Dortmundin sensaatiohyökkääjä Erling Braut Håland pelasi ennen Bundesliigan suurseuraan siirtymistään kotimaassaan Norjassa Brynessä sekä Moldessa, ja Itävallassa Red Bull Salzburgissa.

Håland, 19, ehti pelata tällä kaudella kahdeksassa Bundesliigan kamppailussa. Näissä hän iski hurjat yhdeksän maalia. Suorituksen arvoa nostaa se, että monessa ottelussa hän ei ollut edes avauskokoonpanossa.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Norjalainen puolustaja Ruben Gabrielsen oli Moldessa samaan aikaan kuin Håland. Nykyisin Gabrielsen edustaa ranskalaisseura Toulousea. Puolustaja kertoo nuoren Hålandin ottaneen hirmuisen kasvupyrähdyksen noihin aikoihin.

– Kun hän tuli seuraan, hän oli pienikokoinen. Hän ei ollut rehellisesti sanottuna kovinkaan hyvä. Mietin, että ehkä hän voi pelata Norjassa. Sitten hän loukkaantui, ja oli jonkin aikaa poissa. Ja kun hän tuli takaisin, hän oli v*tun iso! Hän oli todella iso, aivan erilainen, Gabrielsen sanoi Get French Football Newsille.

– Sen jälkeen hän alkoi olla tuhoisa harjoituksissa. Nauroimme vain ja mietimme, kuka tämä pelaaja oikein on? Siitä alkoi hänen rakettimainen nousunsa. Naureskelen nykyään, kun näen hänen paukuttavan maaleja Mestarien liigassa. Nauran, kun hän kiusaa puolustajia, olen kokenut sen, norjalaispuolustaja jatkoi.

– Hän ei tehnyt yhden viikon aikana yksissäkään harjoituksissa maaleja. Nauroimme hänelle. Sitten kuulin, että hän oli avauksessa seuraavassa pelissä. Mietin, että voimmeko pelata hänen kanssaan. Ja 50 minuutissa hän oli tehnyt neljä maalia. Siitä hänen nousunsa alkoi, Gabrielsen nauroi.

Lähde: Goal