HS: Simo Valakari haluaa löytää uuden joukkueen: ”Tasolla tai paikalla ei väliä”

© Kuva: Juha Tamminen

46-vuotias Simo Valakari sai sunnuntai-iltana lähtöpassit norjalaisen Tromsø IL:n valmentajan pestistä. Seurajohto vakuutteli iTromsølle antamissaan lausunnoissa, että teiden eroaminen johtui koronakriisin vaikutuksista, ja siitä selviämiseen liittyneissä näkemyseroissa.

Valakarin sopimus olisi kattanut kuluvan, koronapandemian takia lykätyn kauden lisäksi myös kaudet 2021 ja 2022. Vaikka eroilmoitus olikin harmi, vakuuttaa Valakarikin yhteistyön päättyneen sopuisasti.

– Asia viimeisteltiin eilen. Pari viime viikkoa tästä oli keskusteltu. Tässä ei ole mitään draamaa. Totta kai aina harmi juttu, että näin käy, Valakari sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Tietyllä tavalla minun ja seuran tavoitteet, realiteetit ja odotukset eivät kohdanneet. Erosimme niin hyvässä hengessä kuin näissä tilanteissa voi erota.

Tromsøn talous on ollut viime aikoina kovilla. Koronaviruspandemia ja sarjakauden lykkääntyminen vaikeuttivat talousasioita entisestään. Siihen oletettavasti liittyvät myös tuoreet näkemyserot, jotka Valakarin erottamiseen johtivat.

– Tosi harvoin säästäminen ja menestyminen kulkevat käsi kädessä, Valakari myöntää, muttei kanna entiselle työnantajalleen kaunaa.

– Seura on aina suurempi kuin yksikään valmentaja tai pelaaja. Minulla on täysi kunnioitus seurajohdon toimille. Sata vuotta sitten perustettu TIL tulee vahvana tästäkin tilanteesta.

– Tämä on normaalia futishommaa. Ei mitään draamaa.

Ennen Norjaan lähtöään Valakari teki erinomaista jälkeä Veikkausliigan SJK:ssa. SJK voitti Valakarin johdolla Veikkausliigan kaudella 2015 ja Suomen Cupin vuonna 2016. Norjan vuosinaan hän kokee kehittyneensä valmentajana edelleen. Nyt edessä on miettimispaussi ja toivottavasti pian uusia töitä.

– Haluan päästä takaisin kentälle ja löytää uuden joukkueen. Tasolla tai paikalla ei ole väliä, Valakari sanoo.

– Ympärillä täytyy olla ihmisiä, joilla on sama energia ja intohimo. Ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta ympäristö, jossa voi kehittyä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!