Italiassa valmistaudutaan jalkapallon paluuseen – vaiheittain ja tiukoin varotoimin

© Kuva: Getty Images

Vaikka koronaviruspandemia on riepotellut Italiaa äärimmäisen ankarasti, valmistaudutaan saapasmaassakin vielä siihen, että jalkapallokausi 2019-2020 vielä jonain päivänä jatkuisi. Serie A jäi tauolle 9. maaliskuuta, mutta pelejä toivotaan voitavan jatkaa touko-kesäkuussa.

Italian jalkapalloliiton lääketieteellinen komissio piti keskiviikkona videokokouksen, jossa kuultiin myös urheilulääkärien ja virologien asiantuntijalausuntoja. Nämä suosittelivat jalkapallotoiminnan jatkamista vaiheittain.

Tärkeysjärjestys on selkeä. Ensin käynnistyisi Serie A, sen jälkeen Serie B ja vasta myöhemmin Serie C.

Komissio painotti myös, että jos sarjatoimintaa päästään jatkamaan, on tärkeää, että joukkueen edustajat ja taustahenkilöt kokoontuvat yhteen jo 72-96 tuntia ennen otteluita. Tällöin heille voidaan tehdä tutkimukset koronaviruksen varalta, ja varmistaa, ettei pelaajiston tai valmennusryhmän joukossa ole tartunnan saaneita.

Lisäksi merkittävää on, että seurojen käyttämät pukukopit ja hotellit desinfioidaan ennen otteluita, elleivät seurat pysty tarjoamaan pelaajilleen asumuksia omissa harjoituskeskuksissaan.

Lähde: Sport


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.