Meksikon liigasta tulee suljettu sarja viideksi vuodeksi

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Meksikon pääsarjan, Liga MX:n presidentti Enrique Bonilla on vahvistanut, että sarja luopuu seuraavan viiden vuoden ajaksi sarjanoususysteemistä. Meksikon liigaan ei voi näin ollen nousta eikä siitä voi pudota tulevina vuosina. Päätöksestä äänestettiin perjantaina 18 liigaseuran omistajien videokokouksessa.

Myös Meksikon toiseksi korkeimman sarjatason, Ascenso MX:n, seurat äänestivät muutoksen puolesta aiemmin tällä viikolla. Bonilla vahvisti, että kaikki Ascenson seurat saavat tulevan viiden vuoden aikana vuosittain 20 miljoonaa pesoa (noin 770 000 euroa).

Ascensosta on tarkoitus tulla nuorten meksikolaisten pelaajien kehityssarja, joskaan sen toteuttamistavat eivät ole vielä selvillä. ESPN:n tietojen mukaan sarjassa saatetaan ottaa käyttöön 23 vuoden ikäraja. Meksikon pääsarjassa taas luovutaan sen omasta nuorten pelaajien peluuttamista koskevasta säännöstä.

Bonilla vahvisti myös, että Ascenson kuluva kausi on virallisesti ohi, eikä sarjassa kruunata mestaria. Meksikon jalkapallosarjat keskeytettiin viime kuussa koronaviruspandemian takia.

Liga MX otti aiemmin käyttöön sertifikaattisysteemin toisen sarjaportaan seuroille varmistaakseen, että liigatasolle nousevien seurojen talous ja puitteet ovat kunnossa. Lehtitietojen mukaan yksikään Ascenson seuroista ei täyttänyt kriteerejä tällä kaudella. Ascenson joukkuemäärää on laskettu viimeisen kolmen vuoden aikana kuudella seuralla. Bonillan mukaan Ascenson televisiointi-, sponsori- ja lipputulot ovat kaikki kokeneet kolauksen tällä kaudella.

Perjantain päätös on Goalin mukaan lisännyt spekulointia siitä, lyöttäytyykö Liga MX tulevaisuudessa yhteen pohjoisnaapurinsa, Yhdysvaltojen Major League Soccerin, kanssa.

Major League Soccerissa pelaa tällä hetkellä 26 seuraa, joista kolme tulee Kanadasta. Tulevina vuosina MLS:ään liittyvät Austin FC, Charlotte, Sacramento Republic FC ja St. Louis.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!