Newcastle siirtymässä saudiomistukseen – jättikaupat viimeistä sinettiä vaille valmiit

© Kuva: Getty Images

Valioliigan Newcastle United on siirtymässä saudiarabialaisomistukseen. The Timesin mukaan kaupoista on käytännössä päästy lopulliseen sopuun, ja omistajanvaihto riippuu enää Valioliigan hyväksynnästä kaupoille.

– Kumpikaan osapuoli ei voi enää perääntyä kaupoista, eräs Timesin haastattelema lähde kertoi.

Kauppasumman kerrotaan olevan 300 miljoonaa puntaa (344 miljoonaa euroa). Etumaksu on jo maksettu, ja kaikki tärkeimmät asiakirjat allekirjoitettu. Siinä, että Valioliigan hallinto käy asiakirjat huolella läpi ja hyväksyy kaupat, arvellaan kestävän kolme viikkoa.

Jos seuramyynti hyväksytään, 80 prosenttia Newcastlen osakkeista siirtyy Saudi-Arabian julkisen sijoitusrahaston haltuun. Liikenainen Amanda Staveley ja hänen PCP Capital Partnersinsa ottaisi haltuun 10 prosenttia osakkeista ja miljardööriveljekset Simon ja David Reuben yhteensä 10 prosenttia.

LUE MYÖS KATTAVA JUTTU NEWCASTLEN KAUPOISTA SISARSIVUSTOLTAMME VALIOLIIGA.COMISTA

Staveley ja Reubenit saisivat myös paikan Newcastlen uudessa johtokunnassa. Saudi-Arabian valtiollista sijoitusrahastoa johtavasta kuvernööri Yasir Al-Rumayyanista tulisi Newcastlen uusi puheenjohtaja.

Newcastle United on ollut vuodesta 2007 brittimiljardööri Mike Ashleyn omistuksessa. Ashley on pyrkinyt myymään seuran jo useiden vuosien ajan, ja nyt tavoite näyttää vihdoin toteutuvan.