Vaikka Mario Balotelli täyttää pyöreät 30 vuotta vasta ensi elokuussa, on hän monien silmissä ehdottomasti jo veteraaniosastolla. Nykyisin Bresciassa pelaava hyökkääjä kun debytoi Serie A:ssa jo 17-vuotiaana.

Juhliessaan Mestarien liigan voittoa Internazionalessa kaudella 2009-2010 Balotelli oli vasta 19-vuotias. Tuolla kaudella Balotelli sai kuitenkin usein perusteltua kritiikkiä kurittomuudestaan ja tuittuilustaan. ”Super-Marion” taidot ja lahjakkuus oli kaikkien tiedossa, mutta asenne ei vielä ollut ammattimaisella tasolla.

Kaikkein puhuttanein tapaus nähtiin Mestarien liigan välieräkohtaamisessa Barcelonaa vastaan huhtikuussa 2010. Interin fanit buuasivat vaihdosta kentälle tulleelle Balotellille loppuvihellyksen jälkeen, ja vaisun pelin pelannut nuori hyökkääjä heitti tulistuneena pelipaitansa maahan.

Fanit pyrkivät katsomosta myös Balotellin kimppuun, mutta tuloksetta. Interin toppari Marco Materazzi puolestaan seurasi Balotellia pukukoppiin ja antoi tälle kunnon läksytyksen.

– On totta, että annoin hänelle kunnolla köniin. Rakastan Mariota, mutta sinä päivänä hän todella ansaitsi sen. Meistä on nyt tullut ystäviä, tai miltei veljeksiä, mutta sinä päivänä hän teki jotain, jota hänen ei olisi pitänyt tehdä, Materazzi kertoi italialaisen kokin Davide Oldanin Instagram-haastattelussa.

– Paidan heittäminen maahan loppuvihellyksen jälkeen ei edes ollut pahinta. Ennen peliä hän sanoi meille joukkueen bussissa: ”Tänään tulen pelaamaan huonosti”. Lupasin silloin hänen saavan maksaa siitä, jos niin kävisi.

– Kun Mario tuli vaihdosta kentälle, hän kokeili laukausta keskikentältä sen sijaan, että olisi lähtenyt vastahyökkäykseen. Diego Milito halusi tappaa hänet.

Materazzi kertoo, että hän sai myöhemmin Interin mestariluotsi José Mourinholta luvan kouluttaa Balotellia treeneissäkin. Myös Balotellin isä antoi poikansa kuulla kunniansa.

[readmore from=Balotelli-Mario]

– Me uskoimme Marioon. Hän oli tehnyt monta maalia ja tuonut meille voittoja, mutta sen pelin jälkeisellä viikolla pyysin Mourinhoa laittamaan minut Balotellia vastaan treenihöntsissä. Lähetin hänet muutamassa sekunnissa takaisin pukukoppiin.

– Hänen isänsä oli mahtava. Rubin Kazania vastaan pelatun pelin jälkeen hän sanoi Mariolle: ”En pitänyt peliesityksestäsi. Sinun pitää pelata enemmän pelikaverien kanssa. Ja lopeta tyttöjen kanssa lirkuttelu”. Mikä esikuva hän olikaan, Materazzi muisteli Balotellin isää.

Lähde: Football-Italia