Ronaldo vai Messi? – José Mourinho näki vuonna 1996 jotain, mitä ei ole sen jälkeen nähnyt: ”Lahjakkuus oli käsittämätöntä”

© Kuva: Getty Images

Tottenhamin manageri José Mourinho on valmennusurallaan ehtinyt nähdä monia huippupelaajia. Mourinholle esitettiin tuttuakin tutumpi kysymys; Ronaldo vai Messi, mutta valmentajavelho vetikin ässän hihasta.

LiveScoren haastattelussa Mourinholta kysyttiin klassinen kysymys, kumpi on parempi Cristiano Ronaldo vai Lionel Messi? Mourinho on urallaan valmentanut Ronaldoa Real Madridissa, mutta vastaus ei silti ollut Ronaldo. Tai oli, mutta se brasilialainen versio.

– Valitsen yhden toisen. Ronaldo oli ilmiö. Cristianon ja Messin urat huipulla ovat olleet pidempiä. Mutta jos puhumme vain lahjakkuudesta ja kyvykkyydestä, kukaan ei ole parempi kuin brasilialainen (Ronaldo), Mourinho ylisti.

Ronaldo Luis Nazário de Lima tuli Mourinholle tutuksi vuonna 1996 Barcelonassa, jossa portugalilaisluotsi kuului Bobby Robsonin valmennustiimiin. Mourinho ja Robson tekivät kovaa jälkeä jo Portossa ennen Barcelona-vuosia.

Barcelonassa Mourinho näki jotain, mitä hän ei ollut aiemmin nähnyt, eikä ole sen koomin nähnytkään.

– Kun työskentelin Barcelonassa Bobby Robsonin kanssa, tajusin, että hän (Ronaldo) oli paras pelaaja, jonka olin koskaan nähnyt. Loukkaantumiset pilasivat uran, joka olisi voinut olla vieläkin uskomattomampi. Mutta 19-vuotiaan Ronaldon lahjakkuus oli jotain käsittämätöntä, Mourinho kehui.