Koronapandemian hoidossa on ollut isojakin eroja Suomen ja Ruotsin välillä. Lyhyesti sanottuna Ruotsissa on ollut vähemmän rajoituksia kuin Suomessa. Myös jalkapallo on jatkunut suht normaalisti naapurissa, vaikka sarjakaudet eivät ole vielä alkaneetkaan.

Ruotsissa esimerkiksi joukkueiden harjoittelu on sallittu. Myös esimerkiksi juniorit ovat saaneet jatkaa harjoittelua normaalisti. Ruotsissa oli todettu perjantaihin mennessä jo yli 2000 koronauhria.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi Palloliiton nettisivuilla olleensa yhteydessä Ruotsin jalkapalloliittoon. Liitot ovat käyneet keskustelua ja jakaneet tietoa maidensa koronavirustilanteesta ja rajoitusten käytöstä. Ruotsissa liitto on suhtautunut rauhallisesti tilanteeseen. Ruotsissa koronauhreja on huomattavasti Suomea (perjantai-iltapäivään mennessä 177 kuollutta) enemmän.

– Ruotsin liiton pääsihteeri on ottanut tilanteen aivan rauhallisesti. Itse asiassa Ruotsin jalkapalloliitto ja Palloliitto suhtautuvat koronapandemiaan aivan samalla lailla, Casagrande kertoi.

LInjaukset ovat kuitenkin erilaisia, mutta niiden takana on enempi maan hallitusten erilaiset määräykset ja suositukset.

– Ennen rajoituksia juttelimme, että juniorit voivat käydä harjoituksissa niin kauan kuin koulut ovat auki. Ruotsissa ne ovat olleet auki koko ajan, Suomessa ne on suljettu.

[readmore from=Casagrande-Marco]

Suomessa on pyritty tasaamaan epidemian huippua, jotta terveydenhuolto kestäisi. Siinä on tähän mennessä onnistuttu, mutta joidenkin arvioiden mukaan Suomen koronauhrit voivat lopulta jopa nousta samalle tasolle Ruotsin kanssa. Arvioiden mukaan Ruotsissa koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset vahingot ovat olleet Suomea pienemmät.

Casagranden mukaan vielä ei ole oikea aika arvioinnille. Kommenttien perusteella Palloliiton pääsihteeri on ollut varsin tyytyväinen pääministeri Sanna Marinin johtamaan linjaan.

– Myöhemmin varmasti arvioidaan erilaisten strategioiden toimivuus. Pakko sanoa, että henkilökohtaisesti olen tyytyväinen siihen, että asun Suomessa.

Voit lukea Casagranden haastattelun kokonaisuudessaan täältä.