UEFA uhkaa belgialaisseuroja europeleistä sulkemisella

© Kuva: Getty Images

Kerroimme torstaina, että Belgia on julistamassa ensimmäisenä Euroopan maana sarjakautensa kokonaan päättyneeksi. Lopullinen päätös asiasta tehdään 15. huhtikuuta, mutta kokouksen uskotaan olevan enää pelkkä muodollisuus. Mestariksi julistetaan Club Brugge, joka johtaa sarjaa selvällä 15 pisteen erolla.

Belgian sarja keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi, kun runkosarjaa oli pelaamatta yksi kierros. Runkosarjan päätteeksi sarja oli määrä jakaa ylempään ja alempaan loppusarjaan, jotka jäänevät näin kokonaan pelaamatta. Myöskään tavallisesti kauden päättäviä pudotuspelejä viimeisestä europelipaikasta ei pelata.

Mundo Deportivon mukaan UEFA on pettynyt Belgian jalkapalloliiton tekemään päätökseen. UEFA:n vastuuhenkilöt ovat esittäneet belgialaisille ukaasin, jonka mukaan belgialaiseurat voidaan sulkea ulos eurokentiltä, jos he eivät pyörrä ennakkopäätöstään loppukauden pelaamatta jättämisestä.

– Me luotamme siihen, että jalkapalloa voidaan taas tulevina kuukausina pelata, viranomaisten määräämissä olosuhteissa. Me uskomme, että mikä tahansa päätös päättää kansalliset sarjat nyt, on ennenaikainen eikä lainkaan oikeutettu, UEFA:n johdosta todettiin.

UEFA:n näkemyksen mukaan sarjan ennenaikainen päättäminen sotii sen kilpailuehtoja vastaan. Siksi UEFA voi evätä kyseisen sarjan joukkueilta pääsyn europeleihin kaudella 2020-2021. Samalla UEFA haluaa lähettää viestin Euroopan muille sarjoille, jotta nämä yrittäisivät pelata kauden loppuun asti.

Belgian Jupiler-liigan kotisivuilla kerrotaan, että sarjan edustajat, Belgian jalkapalloliiton edustajat ja UEFA:n edustajat keskustelivat asiasta perjantaisessa puhelinkonferenssissaan. Tiedotteessa sanotaan, ettei belgialainen jalkapallo aio taipua pyörtämään terveys- ja taloudellisista syistä tekemäänsä päätöstä UEFA:n pakottamana. Ei, vaikka se johtaisikin belgialaisjoukkueiden sulkemiseen europeleistä.

Samalla Jupiler-liiga toteaa, että se ja Belgian jalkapalloliitto ovat vahvoja belgialaisen jalkapallosolidaarisuuden kannattajia. Siksi Belgiassa aiotaan ymmärtää kunkin kansallisen liiton ja sarjan tekemät päätökset. Keskusteluja UEFA:n kanssa aiotaan jatkaa ensi viikolla.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.