HIFK:n maalivahti Arnold Origi on ollut kiireinen koronaviruksesta huolimatta. Suomessa asuva Origi on ollut perustamassa ruoka-apua, jossa tarjotaan lounasta kadulla asuville perheille Nairobissa, Keniassa.

Uutisoimme jo aiemmin Origin hienosta tempauksesta, joka lähti heti vahvasti käyntiin. Hiljattain Origi kommentoi kenialaiselle Citizen TV -kanavalle haluavansa jatkaa ruoka-apua myös koronapandemian jälkeen.

– Emme halua vain lahjoittaa ruokaa ja kadota pandemian loputtua. Tarkoituksena on varmistaa, että jatkamme tätä myös pandemian jälkeen, Origi kertoi haastattelussa.

Origi on ollut järjestelemässä ruoka-apua Suomesta käsin. Lisäksi Origi on saanut apua ystäviltään. Tähän mennessä ruoka-apua on tarjottu kahdessa kaupunginosassa Nairobissa.

Origi halusi alunperin auttaa nimenomaan kaduilla asuvia perheitä, joiden tilanne on heikentynyt entisestään koronaviruksen takia, kun ravintola ovat menneet kiinni.

– Tiedän, millä tavalla he (kadulla asuvat) selviävät päivästä toiseen, eli pääasiassa ravintoloiden hävikeillä, ja nyt se ei ole mahdollista. Keskustelin pelikavereilleni ja muutamalle ystävälleni, ja päätimme oma-aloitteisesti aloittaa heidän ruokkimisen.

Origin kokkiystävä organisoi ruoka-apua Nairobissa.

– Ystäväni työskentelee kokkina Nairobissa. Hän valvoo ja ohjaa koko ohjelmaa sekä pitää huolta siitä, että kadulla asuville tarjotaan joka päivä erilainen ateria, Origi kertoi.

Origilta kysyttiin myös Suomen koronatilanteesta.

– Julkinen liikenne toimii yhä normaalisti, kuten muut elintärkeät palvelut. Me ikävöimme jalkapalloa, mutta nyt se on toisarvoista. Yritän hyödyntää ajan harjoittelemalla itsekseni pysyäkseni kunnossa, kun odotamme sarjan käynnistymistä.

Näet Origin haastattelun alta. Jos ei video näy, voit katsoa sen tästä.

Lähde: Nairobinews