Valko-Venäjän jalkapalloliiga on saanut viime aikoina poikkeuksellisen paljon näkyvyyttä, sillä se on yhä Euroopan ainut käynnissä oleva pääsarja.

Koronavirustilanteen vuoksi moni jalkapallofani on joutunut etsimään viihdykettä muista asioista, mutta kaikkein futisjanoisimmat ovat ottaneet Valko-Venäjän liigan omakseen.

Valko-Venäjän liigaa on jopa kuvailtu sanoilla ”viimeinen liiga maailmassa”. Valko-Venäjän jalkapalloliiton sihteeri Sergei Zhardetski kommentoi liigan jatkumista ESPN:lle.

− Emme pyytäneet tuollaista leimaa, mutta Valko-Venäjällä tilanne ei ole niin paha, että sarja pitäisi sulkea, Zhardetski sanoi.

Huhtikuun 3. päivänä Valko-Venäjällä oli Johns Hopkinsin yliopiston tietojen mukaan todettu 351 koronavirustartuntaa ja neljä COVID-19-taudista johtunutta kuolemaa.

Valko-Venäjällä ryhdyttiin rajoittaviin toimenpiteisiin torstaina, kun monet tapahtumat suljettiin muutamaksi päiväksi. Jalkapalloliiga sai jatkua.

− Me arvioimme tilannetta päivittäin, mutta luotamme terveydenhuoltoomme täysin, eikä meillä ole syitä pysäyttää liigaa, Zhardetski kertoi.

Zhardetski myönsi, että Valko-Venäjän pääsarjan saama näkyvyys on ollut liigalle hyväksi. Monissa maissa on jopa kyselty tv-oikeuksien perään, ja jotkin maat näyttävät pelejä Valko-Venäjältä.

− Mutta luulenpa, että tässä tilanteessa ei ole oikein tarkastella asiaa näkyvyyden kannalta, Zhardetski totesi.

Lähde: ESPN