Saksan jalkapalloilun kahta ylintä sarjatasoa hallinnoiva DFL on tiedottanut maanantaina 1. ja 2. Bundesliigan pelaajille ja taustahenkilöille tehtyjen ensimmäisten koronavirustestien tuloksista. 36 seurassa toteutettiin yhteensä 1 724 koronatestiä. Luvussa ovat mukana pelaajat, valmennusjohto ja fysioterapeutit. Testit analysoitiin viidessä eri laboratoriossa ympäri Saksaa.

Testien tuloksena todettiin kymmenen koronavirustartuntaa. DFL ei määrittele tiedotteessaan tarkemmin, missä seuroissa positiiviset testitulokset saatiin, ja koskivatko ne pelaajia vai valmennusryhmien jäseniä. Edes sarjatasoja ei kerrottu tarkemmin.

Jo aiemmin oli kuitenkin tullut ilmi, että tartunnoista kolme koskee pääsarjan 1. FC Kölniä. Koronavirus todettiin kahdella Kölnin pelaajalla ja yhdellä fysioterapeutilla.

Köln tiedotti maanantaina kotisivuillaan, ettei toinen testauskierros paljastanut seuran sisältä uusia tartuntoja. Seura kertoi aiempien tartuntojen tultua ilmi, että koko joukkue muuttaa yhteiseen hotelliin Kölnin keskustassa.

DFL kertoo omassa tiedotteessaan, että kaikki koronavirukseen sairastuneet henkilöt on eristetty asianmukaisesti. Lisäksi näiden tartuntaketjujen jäljistys ja lähipiirin diagnostiikka aloitettiin välittömästi.

Tällä viikolla Bundesliigassa ja 2. Bundesliigassa toteutetaan toinen testauskierros. Sillä selvitetään paitsi mahdollisia lisätartuntoja niin halutaan myös sulkea pois ”väärien negatiivisten testitulosten” mahdollisuus.

Bundesliigan tavoitteena on jatkaa sarjakautta toukokuun aikana, parhaassa tapauksessa jo 16.5. Sarjan jatkamisen ehtona on kuitenkin säännöllinen testaus sekä muutenkin hyvin tarkat varotoimet.

Kahden nyt käynnissä olevan testauskierroksen lisäksi Saksan työministeriö suunnittelee velvoittavansa bundesliigaseurat harjoitusleireille ”karanteeniolosuhteissa” – eli käytännöllisesti katsottuna hotellimajoituksessa. Ennen kauden jatkoa aiotaan tarjota myös vapaaehtoinen testausmahdollisuus pelaajien perheille.

[readmore from=Bundesliiga]

Kun joukkueharjoituksiin palataan, on jatkossakin pelaajat määrä testata kahdesti viikossa. Harjoitteluluvan saa vain, kun on saanut kaksi negatiivista testitulosta peräkkäin.

Sport1:n mukaan SC Paderborn palasi maanantaina ensimmäisenä seurana joukkueharjoituksiin, kun kaikki seuran jäsenet olivat saaneet vaaditut kaksi perättäistä negatiivista testitulosta. RB Leipzig palaa joukkueharjoituksiin tiistaina.

Päätöstä Bundesliigan jatkamisesta odotetaan tehtäväksi ensi keskiviikkona.