FC Kölnin keskikenttäpelaaja Birger Verstraete on hämmästellyt seuransa päätöstä jatkaa harjoituksia kolmen koronavirustartunnan ilmenemisen jälkeen. Hänen omat ajatuksensa ovat kaukana jalkapallosta, sillä hän on erityisen huolissaan sydänsairaudesta kärsivästä tyttöystävästään.

Bundesliiga-seura ilmoitti perjantaina, että kolme seuran jäsentä on määrätty kotikaranteeniin positiivisten koronatestien takia. Vaikka nimiä ei mainittu, paikallinen media sai selville, että kyseessä oli kaksi pelaajaa sekä joukkueen fysioterapeutti.

Sunnuntaina Verstraete vahvisti nämä huhut belgialaiselle TV-kanavalle VTM:lle.

– Se mitä seura tiedotti, ettei kukaan ole ollut kontaktissa pelaajien kanssa on totta, ottaen huomioon sanan kirjaimellisen tarkoituksen, Verstraete sanoi.

– Mutta seuran fysioterapeutti on se, joka on hoitanut minua ja muita pelaajia jo viikkoja. Ja salilla tein parityötä yhden kyseessä olevan pelaajan kanssa. Joten se ettemme ole olleet kontaktissa muiden kanssa ei pidä täysin paikkaansa.

– Toivon että se (tartuntojen määrä) pysyy kolmessa ihmisessä, mutta pidän yhä mielessäni sen, miten virus on levinnyt. Meitä ei ole edes määrätty karanteeniin, mikä on hieman outoa.

[readmore from=Koronavirus]

Verstraete ei oikein ymmärrä, miten hänen seuransa on päättänyt jatkaa harjoituksia tartunnoista huolimatta. 26-vuotias pelaaja ei ole ainakaan itse pystynyt keskittymään jalkapalloon kunnolla.

– Tällä hetkellä jalkapallo ei ole minulle se kaikkein tärkein asia, varsinkaan nyt kun se on niin lähellä. On hieman outoa, että kaikki vain jatkuu.

– Minusta on naiivia sanoa, että jalkapalloa tulisi jatkaa niin pian kuin mahdollista. Minä en ole se joka päättää Bundesliigan jatkumisesta, mutta voin sanoa että minun ajatukseni eivät ole jalkapallossa. Minun perheeni, tyttöystäväni ja kaikkien muiden terveys menee edelle.

Lähde: Goal