Barcelona pelasi suljettujen ovien takana jo muutama vuosi sitten – Lionel Messi muistelee: ”Siellä oli aavemainen tunnelma”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan ykköstähti ja kapteeni Lionel Messi myöntää, ettei olisi ikinä osannut kuvitella, millaisia maailmanlaajuisia seurauksia koronaviruksella on.

Worldometersin mukaan virukseen on kuollut kaikkiaan yli 350 000 ihmistä. Argentiinalaistähti Messi, 32, harjoittaa ammattiaan Espanjassa, jossa todettuja tartuntoja on ollut lähes 285 000 ja virukseen liittyviä kuolemia noin 27 000.

Espanjan La Liga on näillä näkymin jatkumassa kesäkuussa. Sarja on ollut koronaviruksen takia keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien.

Messi kertoi Adidaksen haastattelussa, ettei malttaisi odottaa pelien jatkumista, mutta sanoi myös, että loppukaudesta tulee varmasti outo kokemus.

– En usko, että kukaan osasi ennustaa tätä. Jotkut ihmiset varoittivat, että maailmanlaajuisia pandemioita voi sattua, mutta en ikinä osannut kuvitella, että se leviäisi tällä tavalla tai vaikuttaisi näin suunnattomalla tavalla koko maailmaan, sanoi Messi.

– Eläminen ja työskentely näin ison epävarmuuden keskellä ei ole koskaan helppoa varsinkaan, kun vastassa on tällainen ennennäkemätön tilanne. Me kaikki pohdimme, milloin voimme palata töihin, milloin aloitamme harjoittelun ja pelaamisen. Jokaiselle jalkapalloilijalle on tärkeää pysyä keskittyneenä, kun astelee kentälle.

Barcelona pelasi kertaalleen suljettujen ovien takana jo lokakuussa 2017, kun se kohtasi Las Palmasin Camp Noulla ilman yleisöä Katalonian levottomuuksien takia. Tuolloin Messi siivitti Barcelonan 3-0-voittoon kahdella osumalla ja yhdellä maalisyötöllään.

Vielä ei ole tiedossa, milloin Espanjassa voidaan päästää seuraavan kerran katsojia paikan päälle otteluihin.

– Joukkueet valmistautuvat otteluihin kuin mihin tahansa peliin, mutta jokaisen ihmisen on henkilökohtaisesti valmistauduttava pelaamaan ilman kannattajia, koska se on todella outoa. Minun piti tehdä niin kotipelissä, ja siellä oli suoraan sanottuna aavemainen tunnelma.

– Mutta on normaalia, että liiga jatkuu tällä tavalla, kun ottaa huomioon kaiken, mitä olemme käyneet läpi. Se on täysin ymmärrettävää, kun ajattelee maailman tilannetta.

– Kun aloitamme taas pelaamisen, se on kuin aloittaisi alusta. Meillä on hieman aikaa valmistautua ennen kuin liiga jatkuu ja me saamme myös joitain loukkaantuneita avainpelaajiamme takaisin. Teknisesti kyseessä on vielä sama kausi, mutta uskon, että jokaisesta joukkueesta ja pelaajasta se tuntuu eri kaudelta.