Bayern-luotsi Flick: Dortmundin teinisensaatio ei ole verrattavissa Lewandowskiin – ”Vielä on hieman liian aikaista”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigassa pelataan tänään, tiistaina, todellinen herkkupala, kun Borussia Dortmund isännöi Bayern Müncheniä Der Klassikerissa. Joukkueet ovat kamppailuun lähdettäessä peräkkäin taulukon kärjessä. Bayern johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Dortmundiin.

Illan ottelussa nähdään kahden tulikuuman hyökkääjän kohtaaminen, kun Dortmundin Erling Braut Håland haastaa Bayernin Robert Lewandowskin, joka on sarjan historian kolmanneksi paras maalintekijä 229 osumallaan.

Norjalaiskärki Håland, 19, siirtyi Dortmundiin tammikuussa itävaltalaisesta Red Bull Salzburgista, mutta hän on ehtinyt mättää uudelle seuralleen 13 ottelussa jo 13 osumaa, joista kymmenen on syntynyt Bundesliigassa. Lisäksi hän on tarjoillut syötön kolmeen maaliin. Kaikkiaan Håland on pelannut tällä kaudella 35 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 41 maalia ja syöttänyt kymmenen, kun alkukauden pelit Salzburgissa lasketaan mukaan.

Puolan maajoukkuetähti Lewandowski, 31, on venyttänyt verkkoja Bundesliigassa jo kymmenen vuoden ajan. Hänen saldonsa tältä kaudelta on kaikki kilpailut huomioiden 35 ottelua, 41 osumaa ja viisi maaliin johtanutta syöttöä. Kyseessä on viides peräkkäinen kausi, kun Lewandowski on onnistunut tekemään Bayernille vähintään 40 maalia.

Neljästi Bundesliigan maalikuninkuuden voittanut Lewandowski johtaa maalipörssiä 27 osumallaan. Kuva: Getty Images

Bayernin päävalmentaja Hans-Dieter Flick myöntää Hålandin olevan loistava pelaaja, mutta hän ei halua vielä vertailla norjalaissensaatiota Lewandowskiin, joka on yksi kaikkien aikojen hyökkääjistä.

– Tämä on hänen [Hålandin] ensimmäinen kausi [Bundesliigassa], joten vielä on hieman liian aikaista vertailla, kommentoi Flick Goalin mukaan.

– Robert on aina ollut maailmanluokan pelaaja viime vuosien aikana. Mutta Håland on valtavan lahjakas.

– Hän on nuori pelaaja, mutta hänellä on loistava maalivainu. Hän vain haluaa tehdä maaleja.

– Hän on ahne ja hän on valtavan kokoinen, mutta hän on silti ketterä. Mutta hän ei ole ainoa pelaaja, jota meidän on pidettävä silmällä.

Näin saat Viaplayn itsellesi hintaan 9,99 €/kk!

  1. Siirry Viaplayn sivuille TÄSTÄ.
  2. Valitse haluamasi paketti ja tee tilaus.
  3. Tilaus ei sido minkäänlaiseen määräaikaisuuteen.