Bundesliiga sallii kyynärpäät ja jalat – ”Toivottavasti pelaajat jo harjoittelevat koronatuuletuksia”

© Kuva: Getty Images

Kerroimme lauantaina julkaistussa jutussamme, miten Bundesliigan ottelupäivän rutiinit muuttuvat, kun sarja palaa parin kuukauden koronavirustauolta ensi lauantaina. Turvaväleistä huolehditaan, kasvomaskeja käytetään, joukkuekuvia ei oteta ja palloja desinfioidaan. Kaikki on tarkkaan aikataulutettu.

Rajoitukset eivät kuitenkaan koske ainoastaan otteluvalmisteluja. Myös siitä, mitä kentällä tapahtuu reilun 90 peliminuutin aikana, on esitetty etukäteen toiveita. Kehotukset koskevat tällä saralla ennen kaikkea maalituuletuksia. Bundesliigaorganisaatio DFL on tiedottanut seuroja ja pelaajia näistä kirjallisesti.

Joukkueen yhteinen maalijuhlinta, läpsyt ja yläfemmat sekä halaukset ovat ”kiellettyjen toimintojen” listalla. Sen sijaan lyhyt kyynärpää- tai jalkakontakti sallitaan tuuletuksissa.

– On ehkä realistista olettaa, että maaleja juhlitaan näinä aikoina toisin kuin tavallisesti, kun ollaan hyvin lähellä toisiaan, Saksan maajoukkueen lääkäri Tim Meyer totesi Sport1:lle.

Varsinaisista säännöistä tai kielloista ei ole kyse, vaan pelaajille on annettu korona-ajan suosituksia. Myös DFL:n toimitusjohtaja Christian Seifert kuitenkin toivoo, että kontakteja välteltäisiin maalituuletuksissakin.

– Toivon, että pelaajat ajattelevat kaikkea ja harjoittelevat jo koronatuuletuksia. Luonnollisesti turvaetäisyyksineen, jos se jotenkin onnistuu. Sen päättävät sitten pelaajat kentällä, Seifert totesi.

– Tiedämme, että kentällä ja myös joukkueharjoituksissa tulee myös vartalokontakteja. Sitten näemme, millaisia tuuletuksia näemme.

Tuuletusten lisäksi myös ”torikokouksia” ja sylkemistä kehotetaan välttämään. Koska yleisöä ei katsomossa ole, on keinotekoinen tunnelman rakentaminen muulla tavoin sallittua. Joukkueen hymnin saa kentälle astelun aikana soittaa, ja samoin maalilaulut sallitaan. Katsomoa seurat voivat halutessaan täyttää pahvisilla ”faneilla” tai kannatusplakaateilla ja banderolleilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.