Saksan Bundesliiga palasi lauantaina tositoimiin yli kahden kuukauden tauon jälkeen.

Dortmund murskasi paikallisvastustajansa Schalken Ruhrin derbyssä 4-0 ja nousi ainakin hetkellisesti pisteen päähän sarjaa johtavasta Bayern Münchenistä. Lue otteluraportti täältä.

Ottelun jälkeen Dortmundin pelaajat kiittivät kotistadioninsa tyhjää päätykatsomoa. Katso video täältä.

Dortmundin Julian Brandt syötti Schalkea vastaan kaksi maalia. Kuluvaksi kaudeksi Leverkusenista Dortmundin paitaan siirtyneen Brandtin mielestä päätykatsomon kiittäminen oli spontaani ele. Pelaajat eivät kyenneet tuulettamaan maalejaan normaalisti.

– Se oli jotain spontaania. Tämä tilanne on vaikea kaikille. Kunnioitamme kaikkia sääntöjä ja ohjeita. Luonnollisesti silti haluaisin, että olosuhteet olisivat normaaleja. Kaikki tuntuu erilaiselta, kun päätykatsomo on täynnä ja pitää ääntä, Brandt totesi Sky Germanylle.

Bundesliiga jatkuu sunnuntaina kahdella ottelulla. Köln ottaa mittaa iltapäivällä Mainzista ja illalla Union Berlin haastaa kotonaan Bayern Münchenin. 2. Bundesliigassa Joel Pohjanpalon HSV vierailee Greuther Fürthin isännöitävänä.