Ex-futaaja tunnustaa: ”Myin maailmanmestaruusmitalini ja käytin kaiken kokaiiniin”

© Kuva: Getty Images

Huipulta voi pudota nopeastikin. Tämän sai kokea omakätisesti brasilialainen jalkapalloilija Flávio Donizete. Vuonna 2005 hän juhli São Paulon kanssa seurajoukkueiden maailmanmestaruutta, ja viisi vuotta myöhemmin hän kokeili ensi kerran kokaiinia.

MM-turnauksen aikoihin Donizete oli 21-vuotias. Hänen ei pitänyt alun perin edes osallistua turnaukseen, mutta joukkuetoverin loukkaantuminen avasi Donizetelle paikan joukkueessa. São Paulo kaatoi välierissä Al-Ittihadin ja Rafa Bénitezin valmentaman Liverpoolin, ja Donizete joukkuetovereineen pääsi juhlimaan MM-kultaa. Donizete itse ei turnauksessa peliminuutteja saanut.

– Minut aiottiin lähettää lainalle, mutta viimeisissä treeneissä eräs pelikaveri loukkaantui, Donizete muisteli Récordin haastattelussa.

Seuraavat vuodet laitapelaaja vietti lainalla eri brasilialaisseuroissa, kunnes huumehelvetti alkoi São Paulo -sopimuksen päätyttyä. Koukkuun jouduttuaan Donizete myi maailmanmestaruusmitalinsa.

– Aluksi kulutin sitä (kokaiinia) vain hillitysti. Pikkuhiljaa se sai elämästäni otteen ja menetin kaiken. Käytin kokaiinia aamulla, iltapäivällä ja illalla. En olisi ollut ilman huumeita mistään hinnasta. Mitä enemmän rahaa minulla oli, sitä enemmän huumeita halusin.

Minulla oli rahaa, auto ja vuonna 2010 kokeilin kokaiinia ensi kerran. Myin mitalini 7 000 realilla (nykykurssilla 1 172 euroa). Kun sain rahat, käytin melkein kaiken kokaiiniin. Ensimmäinen satsi maksoi tuhat realia, ja käytin sen kahdessa päivässä.

– Olin koukussa 13 vuotta. Se on hidas, parantumaton ja tappava sairaus. Huumeet melkein tappoivat minut, Donizete jatkoi.

Erityisen loistokas ei Donizeten peliura ollut, sillä hän ei lyönyt itseään läpi edes Brasilian pääsarjassa. Seurajoukkueiden maailmanmestariryhmän jäsenenä hän jäi silti ikuisesti aikakirjoihin. Potentiaali jalkapalloilijana ei kuitenkaan realisoitunut, vaan huumeet veivät nyt jo kuiville päässeen maailmanmestarin mennessään.

– Jos minulla oli 15 realia eikä yhtään ruokaa, en silti ajatellut viedä rahaa kotiin. Etusijalla oli kokaiinia. Joskus lapseni jäivät ilman ruokaa.

– Käytin viisi realia kananmuniin ja lopuilla ostin kokaiinia. Annoin heidän syödä riisiä ja papuja, mutta en voinut jäädä ilman huumeita, Donizete kertoi Récordin aiemmassa, vuonna 2019 julkaisemassa haastattelussa.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.