Hallitukselta vihreää valoa Serie A:n jatkolle – karanteenitoimia tarkennettiin

© Kuva: Getty Images

Serie A -kauden jatkuminen on askeleen lähempänä. Italian hallituksen asettama teknistieteellinen komitea antoi hyväksyntänsä Italian jalkapalloliiton ja Serie A:n lääketieteellisille menettelyille, ja samalla periaatteellisen suostumuksensa kauden jatkumiselle. Serie A -kausi keskeytyi maaliskuun puolivälissä koronaviruspandemian takia muun Euroopan tavoin.

Serie A -seurat saavat aloittaa joukkueharjoittelun tänään keskiviikkona. Jos kaikki etenee toivotusti, voisivat pelit jatkua kesäkuun puolivälissä. Aikaisin mahdollinen pelipäivä on 15. kesäkuuta, sillä Italian hallitus kielsi urheilutapahtumat 14.6. saakka.

Hyväksytyssä menettelymallissa todetaan, ettei joukkueiden tarvitse kokoontua yhteismajoitukseen harjoitusten ja töiden jatkuessa. Koronatestejä lisätäään. Kaikki pelaajat testataan kolmen päivän välein.

Olennaista on sekin, että jos joku pelaaja saa positiivisen testituloksen, vain hän itse joutuu karanteeniin. Muu joukkue saa jatkaa harjoittelua uusien koko joukkueen testien tulosten varmistuttua.

– Paine pelien jatkamiseksi oli hyvin valitettavaa silloin, kun sairaalamme olivat täynnä. Nyt tilanne on kuitenkin erilainen. On reilua, että jalkapallo pääsee taas alkamaan, Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora totesi Rain haastattelussa.

Lopullinen päätös kauden jatkamisesta ja jatkoaikataulusta on määrä tehdä torstaina 28. toukokuuta. Suunnitelma on pystyä pelaamaan kaikki kauden 124 jäljellä olevaa ottelua. B-vaihtoehtona Italiassa on kuitenkin harkittu myös playoff-mallia.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.