Bundesliigan nousutaistelu käy todella kuumana 2. Bundesliigan kärjessä. Arminia Bielefeld johtaa 52 pisteellä, toisella sijalla olevalla HSV:llä ja kolmantena olevalla VfB Stuttgartilla on pisteitä 45. HSV nousi suoralle nousijan paikalle viime viikonlopun 2-2 -tasapelillä, jonka se pelasi Greuther Furthiä vastaan.

Tulos oli HSV:lle katkera, sillä Fürth tasoitti ottelun sen viimeisestä tilanteesta. Suomalaisittain nousukamppailuun tuo maustetta Joel Pohjanpalo, joka edustaa HSV:ta ja teki Fürthiä vastaan maalin. HSV isännöi sunnuntaina Bielefeldiä.

– Pitäisi kysyä Pasilta, kumpaa hän kannattaa. Bielefeldiä tietenkin, murahtaa ottelun Viasatilla selostava Ville Kuusinen viitaten siihen, että kanavan jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen pelasi Bielefeldissä kaudet 1982-86.

– Jolle oli hyvä sunnuntaina. Hän pääsi paikoille ja teki hienon maalin. Muulta osin HSV:n peli oli samanlaista kuraa kuin ennen kauden keskeytystäkin. Se ei näytä hyvältä verrattuna Stuttgartiin ja Bielefediin. Ne ovat pelillisesti edellä, Kuusinen linjaa.

Kuusinen odottaa, että Pohjanpalo jatkaa HSV:n avauksessa.

– Se on suomalaisittain hyvä, että Jolle pelasi niin vahvasti. Dieter Hecking on vanhan liiton saksalaiskoutsi, eli kun ysipaikan pelaaja tekee maalin, se on sen merkki, että Jolle on ennen Lukas Hinterseeriä avauksessa. Voisin kuvitella, että Jolle on sementoinut paikkansa ja maaleja tulee lisää. Pelin pitää parantua. Bielefeld on ollut niin hyvä koko kauden. En ihmettelisi, jos Bielefeld voiton raapisi. Muu vaatii Hampurilta pelin paranemista, hän sanoo.

HSV-Arminia Bielefeld nähdään sunnuntaina Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa kello 14.25.