Veikkausliiga käynnistyy heinäkuussa, mutta viimeisten linjausten mukaan stadioneille saa päästää heinäkuun ajan vain 500 henkilöä per ottelutapahtuma. Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola kertoi Iltalehdelle, miten Ilves pystyisi ottamaan katsomoon tuhansia katsojia turvallisesti.

Uutisoimme eilen Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiurun kirjallisesta kysymyksestä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelle. Kiuru halusi tietää, olisiko tapauskohtainen harkinta mahdollista tulevissa ohjeistuksissa liittyen urheilutapahtumia koskeviin rajoituksiin.

Ilves-pomo Erola kertoi aiemmin SuomiFutis-sivustolle, että ottelukohtaiset tuotot ovat seuran kassavirrasta 40 prosenttia. Erola avasi vielä tarkemmin ottelutuottojen lukuja.

– Ottelumyyntimme on 20 000–60 000 euroa riippuen vastustajasta, säästä ja pelipäivästä. Kun otetaan keskiarvoksi 30 000 euroa, jokainen voi laskea, mitä se tarkoittaa taloudellemme, jos 500 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa, Erola kertoi Iltalehdelle.

Nyt Ilveksessä onkin mietitty todella tarkkaan, miten tuo 40 prosenttia pystyttäisiin edes osin kattamaan nykyisissä olosuhteissa. Ilveksellä on siinä mielessä erinomainen tilanne, että se voi pelata otteluitaan myös 17 000 katsojaa vetävällä Ratinan stadionilla. Erolan mukaan Ratinalle voitaisiin saada parhaimmillaan jopa 5 500 katsojaa turvallisesti paikan päälle.

– Nyt on pieni toivonkipinä herännyt, että Ratinan stadionille saataisiin turvallisesti paljon enemmän (katsojia), noin kolmasosan Ratinan katsojakapasiteetista, Erola totesi.

Erola kertoi Iltalehdelle tarkan selostuksen siitä, miten tämä tapahtuisi käytännössä. Esimerkiksi katsojat jaettaisiin eri katsomonosiin ja liput myytäisiin ennakkoon. Erola vahvisti myös, että Tampereen kaupunki auttaisi seuraa tuomalla riittävästi bajamajoja (vessoja) stadionalueelle. Oheismyynti on kuitenkin vielä kysymysmerkin alla.

– Se on yksi kysymys, johon ei ole vielä vastausta. Voidaanko myydä, ja jos voidaan, niin miten?

Voit lukea Ilveksen tarkemman suunnitelman Erolan kertomana Iltalehden uutisesta tästä.