Jari Litmanen muistelee täysosumaotteluaan – seuraukset olivat kuitenkin ikävät

© Kuva: Getty Images

Jari Litmanen muistaa hyvin Liverpoolin kohtaamisen Middlesbrough’ta vastaan joulukuussa 2001. Litmanen oli ottelussa avauskokoonpanossa ja pelasi lopulta koko ottelun – ja hyvin pelasikin.

Yksi Litmasen parhaista Liverpool-ajan esityksistä on tarjolla Valioliigan retro-otteluissa Viasat jalkapallon ja Viaplayssa kautta viikonloppuna.

– Se oli meiltä todella hyvä peli. Muistan hyvin, kun ottelun jälkeen Didi Hamann sanoi, että tämä oli yksi kauden parhaista peleistä ja mietti, miksemme aina pelaa näin, Litmanen muistelee Viasatille.

– Olimme aika selvästi vastustajaa edellä. Meillä peli kulki sinä päivänä mahtavasti.

Litmanen ei maalitilastoihin päässyt, mutta Patrick Bergerin maalin hän syötti. Ottelu antoi todella kovat näytöt Litmasen osaamisesta ja oli varmasti yksi iso osasyy siihen, miksi Liverpoolin fanit vaativat Litmaselle enemmän vastuuta.

Pelin jälkeen tapahtui sitten niin, että Phil Thompson ilmoitti, että ”hyvin pelattu, mutta emme voi sinua seuraavassa pelissä käyttää”. Siinä meni kerralla sanonta ”voittanutta joukkuetta ei vaihdeta” uuteen muotoon.

– Loppujen lopuksi seuraavaan peliin tehtiin yksi muutos: minä jäin kokoonpanosta pois, Litmanen sanoo.

Litmasen lisäksi suomalaisväriä edusti pelissä joukkueen kapteenina esiintynyt Sami Hyypiä.

Liverpool-Middlesbrough-ottelun lisäksi Viasat jalkapallo ja Viaplay tarjoavat muitakin suomalaisia kohokohtia retro-otteluissaan. Tarjolla on ottelu Liverpool-Sheffield Wednesday kaudelta 1999-2000, jossa uunituore Liverpool-kapteeni Hyypiä tekee maalin.

Ottelussa Crystal Palace-Fulham Aki Riihilahti pääsee maalin makuun, ja Joonas Kolkka pelaa erinomaisen ottelun Palacen riveissä.

Lisäksi ohjelmassa on ottelu Blackburn-Bolton kaudelta 2006-07 – tässä pelissä Jussi Jääskeläinen torjuu kaksi rangaistuspotkua. Lisää suomalaismaaleja nähdään ottelussa
Birmingham-Tottenham, kun Mikael Forssell tekee kautta aikain ensimmäisen suomalaispelaajan hattutempun Teemu Tainion edustaman Spursin verkkoon.

Timo Harvey


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.