Jari Litmanen on Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija. Maailmalla Litmasta arvostetaan vähintään yhtä paljon kuin Suomessa. Tuoreimpana esimerkkinä arvostuksesta hyökkääjälegenda Emile Heskey kehui ”Kuningasta”.

Litmanen siirtyi tammikuussa 2001 Barcelonasta Liverpooliin. Suomalaistaituri joutui kuluttamaan Barcelonassa vaihtopenkkiä, eikä hän päässyt kentälle La Ligan kaudella 2000-01 kertaakaan. Liverpooliin Litmanen siirtyi ilmaisella siirrolla.

Liverpoolissa Litmanen otettiin avosylin vastaan. Guardianin mukaan Liverpool löi Litmaselle huippupalkan, 55 000 puntaa viikossa. Manageri Gerald Houllier hehkutti uutta hankintaa.

– Olemme hankkineet maailmanluokan pelaajan. Hänen maineensa puhuu puolestaan. Hän on yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista, mitä olemme koskaan tehneet, Goullier hehkutti siirtoa Guardianin mukaan.

Myös Litmanen oli innoissaan päästessään seuraan, jota hän oli pikkupojasta asti fanittanut.

– Olen aina unelmoinut pelaamisesta Liverpoolissa. Olen kannustanut heitä lapsesta asti, ja tästä siirrosta on puhuttu heidän kanssaan aiemminkin. Minua on linkitetty näköjään jokaiseen Euroopan seuraan, mutta ei ole salaisuus, että Liverpool on aina ollut minulle erityinen seura, Litmanen kertoi.

Liverpoolia tuolloin edustanut Englannin maajoukkuehyökkääjä Emile Heskey oli ällikällä lyöty, kun kuuli Litmasen siirrosta. Heskey oli edellisellä kaudella tykittänyt Valioliigassa kymmenen osumaa ja siirtynyt kesken kauden Leicesteristä Liverpooliin.

Liverpoolissa vierellä kuhisi maailmantähtiä, mutta tammikuu 2001 on jäänyt vahvasti mieleen.

– Jari Litmasen hankinta yllätti minut, Heskey kertoi 888Sportille.

Litmanen ehti edustaa Liverpoolia lopulta puolitoista vuotta. Valioliigaotteluita kertyi lopulta vain 26, joissa syntyi viisi maalia. Loukkaantumiset haittasivat Litmasta myös Liverpoolissa. Heskey tunnisti silti Litmasen suuruuden.

– Mikä pelaaja! Olin tottunut katsomaan häntä Ajaxissa ja Barcelonassa. Sitten yhtäkkiä pelaat ja harjoittelet hänen kanssaan. Se oli mahtavaa, Heskey hehkutti.

Lähde: Liverpool Echo