”Kummitushotelli” ja poikkeuksellinen kenraaliharjoitus – Näin Joel Pohjanpalon HSV valmistautuu kauden jatkumiseen

© Kuva: Getty Images

Lauantaina se tapahtuu. Ruhrin derby tyhjällä Signal Iduna Parkilla käynnistää jälleen Saksan Bundesliigan parin kuukauden koronavirustauon jälkeen.

Ottelu Borussia Dortmund-Schalke alkaa Suomen aikaa kello 16.30. Samaan aikaan starttaa myös neljä muuta Saksan pääsarjaottelua. Sarjaporrasta alempana Kakkosbundesliigassa päästään tositoimiin tosin vielä aikaisemmin, sillä ensimmäiset neljä peliä alkavat lauantaina kello 14.

Kakkosbundesliigan ainoa suomalaispelaaja on Hamburger SV:ssä lainalla pelaava Joel Pohjanpalo. HSV:n uusi startti tapahtuu SpVgg Greuther Fürthin vieraana sunnuntaina kello 14.30 Suomen aikaa. Kyseessä on nousutaistelun kannalta tärkeä ottelu, sillä HSV on 2. Bundesliigassa kolmantena ja kotijoukkue Greuther Fürth viidentenä.

Jotta kausi pystyttäisiin pelaamaan loppuun, on kaikille sarjojen joukkueille annettu ohjeistukset erittäin tiukoista varotoimista ja hygieniamääräyksistä. Näillä pyritään siihen, ettei koronavirusepidemia pääsisi leviämään yhdenkään joukkueen sisällä.

Joukkueita testataan muutaman päivän välein virustartuntojen varalta. Lisäksi kaikki ryhmät majoittuvat omiin hotellikaranteeneihinsa ennen ensimmäisiä otteluita. Niinpä HSV:kin lensi omalla, ”hieman tavallista tilavammalla” tilauslentokoneellaan Etelä-Saksaan jo maanantaina, turvaetäisyyksiä matkallaan kunnioittaen.

Perillä HSV majoittui Adidaksen perustajan Adi Dasslerin aikoinaan avaamaan, Herzogenaurachissa sijaitsevaa HerzogsPark-luksushotelliin. Poikkeusoloista johtuen lähes koko hotelli on HSV:n joukkueen käytössä, eivätkä hampurilaiset tapaa viikon aikana edes henkilökuntaa.

HSV:n joukkue vetäytyi ”kummitushotellissa” omaan siipeensä. Sinne ei ole pääsyä kellään muulla. Vain siivoojat saavat käydä tässä siivessä, ja hekin vain silloin, kun HSV:n joukkue on samaan aikaan harjoituskentällä, 200 metrin päässä hotellista.

Pelaajat eivät tapaa hotellin henkilökuntaa ruokailuidenkaan aikana. Vasta sitten, kun kaikki on katettu valmiiksi ja keittiöhenkilökunta poistunut ruokasalista, saavat HSV:n gladiaattorit astella sisään.

Aivan koko hotelli ei HSV:n 40-henkisen delegaation käytössä ole, sillä hotellissa on kaksi muutakin vierasta. He majoittuvat kuitenkin eri siivessä, eikä heille tarjoilla majapaikassa lainkaan ruokaa.

Sunnuntainen, tyhjille katsomoille pelattava ottelu on valmentaja Dieter Heckingillekin vieras kokemus. Siksi Hecking halusi joukkueen simuloivan autenttisia olosuhteita lauantaina HSV:n kotikentällä Volkspark-stadionilla ennen matkaan lähtöä.

Pelaajilla olivat aidot pelikamat päällään ja erotuomari vihelsi ottelun. Kaiuttimista soitettiin HSV:n sisääntulokappale sekä maalilaulu, ja turvallisuusvastaava jakoi tarvittaessa kovaäänisistä liigaorganisaatio DFL:n määräämiä turvallisuusohjeita. 11-miehiset joukkueet pelasivat kaksi 35 minuutin puoliaikaa.

– En osaa yhtään arvioida, millainen tunnelma tyhjällä stadionilla pelattavassa ottelussa syntyy. En ole osallistunut vielä yhteenkään. Voimme vain valmistaa joukkueen sunnuntain peliin Fürthissä mahdollisimman hyvin, Hecking kommentoi.

– Minusta on todella hyvä, että pojat voivat olla pitkään yhdessä ennen sunnuntain peliä. Nyt meillä on kunnolla aikaa käydä asioita heidän kanssaan läpi ja motivoida heitä.

Valmentajalla itselläänkin on poikkeusolojen ottelukäytäntöihin totuteltavaa, sillä valmennusryhmään kuuluvien ja vaihtopelaajien täytyy käydä penkillä kasvomaskia. Valmentajat saavat tosin nostaa maskin pois kentälle ohjeita huutaessaan.

– Tulen pikkuhiljaa maskin kanssa toimeen, vaikka se tuntuu edelleen oudolta. Kyse on kuitenkin siitä, että noudatamme DFL:n asettamia hygieniamääräyksiä, Hecking muistutti.

Lähde: Bild


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.