Lyonin presidentti Jean-Michel Aulas sanoo, että hänen joukkueensa pelaa Mestarien liigan toisen neljännesvälierä Juventusta vastaan 7. elokuuta.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA ei ole vielä julkistanut, milloin Mestarien liigan ottelut jatkuvat. Kaikkiaan neljännesvälierissä on vielä neljä ottelua pelaamatta.

Lyon otti ensimmäisessä osassa kotonaan yllätysvoiton Juventuksesta maalein 1-0.

– Meidän ottelumme Juventusta vastaan on vahvistettu pelattavaksi 7. elokuuta. Se pelataan Torinossa suljettujen ovien takana, kommentoi Aulas RTL:lle.

Hän ei usko, että Lyonilla on toisessa osassa juurikaan saumaa, jos Juventus pääsee taas pian pelaamaan Italian Serie A:ssa.

Lyon tuli Ranskan pääsarjassa seitsemänneksi ja jäi siten ensimmäistä kertaa europelien ulkopuolelle sitten vuoden 1997, kun Ligue 1 ilmoitti, että se lopettaa kautensa ennenaikaisesti koronaviruspandemian takia.

Lucas Tousart puski Lyonin voittomaalin avausosassa Juventusta vastaan. Kuva: Getty Images

Aulas on jo sanonut, että Lyon aikoo taistella päätöstä vastaan oikeudessa.

– Jos oikeustoimemme eivät onnistu, Lyon ja Paris Saint-Germain teurastetaan sellaisten joukkueiden toimesta, jotka ovat valmistautuneet peleihin.

Ranskan urheiluministeri Roxana Mărăcineanu sanoi tämän kuun alussa, ettei hän voi estää Lyonia ja muita seuroja turvautumasta oikeustoimiin, mutta toivoo niiden harkitsevan vielä.

– Jos he haluavat oikeuteen, niin antaa heidän mennä, kommentoi Mărăcineanu RMC Sportille.

– Vetoan kaikkien solidaarisuuteen ja vastuullisuuteen. Vetoan rikkaisiin ja parempiosaisiin, jotta he eivät rupeaisi halkomaan hiuksia.

– Meidän on ajateltava myös muita ja yhteiskuntaa. Maailman on opittava ottamaan tappio vastaan.