Ministeriöltä täystyrmäys suunnitelmille yli 500 hengen yleisöistä veikkausliigaotteluissa: ”Ei ole mahdollista”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaotteluissa ei nähdä yli 500 hengen yleisöjä ainakaan ennen elokuuta. Opetus- ja kulttuuriministeriö vahvisti asian SuomiFutis-sivustolle.

Uutisoimme eilen Palloliiton suunnitelmista anoa ministeriöltä poikkeuslupaa, joka sallisi veikkausliigaotteluihin yli 500 hengen yleisöt. Saamiemme tietojen mukaan Palloliitossa oli herännyt idea, jonka mukaan stadionit voitaisiin lohkoa osiin ja kuhunkin osaan olisi voinut ottaa enintään 500 henkeä. Näin ollen kokonaisyleisömäärä olisi voitu nostaa selvästi yli hallituksen asettaman, 500 hengen, enimmäisrajan.

Kysyimme asiaa opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Vastaus oli lyhyesti ja ytimekkäästi: ei käy.

– Yli 500 henkilön tapahtumien kielto on voimassa 31.7. asti. Se koskee myös jalkapallopelejä, ministeri Hanna Kososen erityisavustaja Silja Silvasti vastasi SuomiFutis-sivuston esittämään kysymykseen sähköpostitse.

Tietojemme mukaan Palloliiton tuumauksen perusteena oli ohjeistuksen väljä tulkinta, jonka mukaan rajatut ulkotilat, kuten huvipuistot, voisivat ottaa kerralla sisään yli 500 henkilöä.

Onko ylipäätään mahdollista myöntää sellaista lupaa, että eri stadionin osiin voitaisiin kuhunkin päästää 500 henkilöä?

– Ei ole, Silvasti vastaa.

Silvasti ei suoraan vastaa, mikä on tai ei ole veikkausliigaotteluiden järjestämisessä mahdollista.

– Tilassa tai tarkkaan rajatussa tapahtumapaikassa tulee olla osallistujamäärään nähden riittävä väljyys, osallistujilla tulee olla mahdollisuus ylläpitää hyvää hygieniatasoa ja järjestäjien on varauduttava ja estettävä esimerkiksi ihmisten liian tiivis kasautuminen jonoihin tai muihin sumppuihin.

Silvastin mukaan aluehallintovirastot tulevat antamaan tarkemmat ohjeistukset siitä, miten suurempia tilaisuuksia voidaan järjestää turvallisesti. Ohjeistus on luvassa lähiaikoina.

Nyt kun enimmäisrajoitus jää 500 henkilöön, tarkoittaa se käytännössä sitä, että yleisöä voidaan ottaa sisään huomattavasti vähemmän. Jo joukkueet, toimihenkilöt, tuomaristo, järjestyksenvalvojat ja muut henkilöt, jotka eivät sisäänpääsystään maksa, vievät osan 500 hengen kiintiöstä.

Jaakko Perttilä, Heikki Kuparinen
Twitter: @JaakkoPerttila , @Heykki80


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.