Palloliitto yrittää saada Veikkausliigan otteluihin luvat yli 500 katsojalle – ”Ei vielä virallista pyyntöä ministeriölle”

© Kuva: Juha Tamminen

Aiemmin tänään vahvistettiin, että Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta.

Suomen hallituksen tuoreen päätöksen mukaan veikkausliigaotteluihin saa päästää yleisöä, kunhan kokonaismäärä jää alle 500:n.

SuomiFutis-sivuston tietojen mukaan Palloliitossa on keskusteltu, miten yleisömäärää voitaisiin nostaa. Liitossa uskotaan, että yleisöä voisi olla mahdollista saada katsomoihin enemmänkin, kunhan turvallisuus voidaan taata.

Ajatuksena on perustella aikeet opetus- ja kulttuuriministeriölle niin, että stadionit jaettaisiin katsomonosiin ja kuhunkin katsomonosaan voisi päästää sen 500 henkilöä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

– Tästä on keskusteltu. Tietääkseni Palloliitosta ei ole vielä oltu virallisesti yhteydessä ministeriöön, SuomiFutis-sivustolle kerrotaan Palloliitosta.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kiersi kysymyksen Ylen haastattelussa.

– Sellaisia tietoja odotetaan viranomaisilta, että mitkä ovat tulkinnat mistäkin asiasta, Marjamaa sanoi.

Palloliiton ajatus suuremmista yleisömääristä perustuu tietojemme mukaan siihen, että tiettyjä rajattuja ulkotiloja ei välttämättä koske 500 hengen yleisörajoitus. Tällaisia tahoja voivat olla esimerkiksi huvipuistot ja eläintarhat.

– Valtioneuvoston ohje oli, että alueellisesti rajatut ulkotilat kuten huvipuistot voi olla auki. Tähän ei suoraan päde se 50 tai 500 henkilön rajaus. Ideaali määrä voidaan esimerkiksi katsoa huvipuiston pinta-alan mukaan, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoi Iltalehdelle.

Tätä samaa väljää ohjetta Palloliitto pyrkii nyt hyödyntämään veikkausliigaotteluiden yleisömäärien maksimoimiseksi.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.