Aiemmin tänään vahvistettiin, että Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta.

Suomen hallituksen tuoreen päätöksen mukaan veikkausliigaotteluihin saa päästää yleisöä, kunhan kokonaismäärä jää alle 500:n.

SuomiFutis-sivuston tietojen mukaan Palloliitossa on keskusteltu, miten yleisömäärää voitaisiin nostaa. Liitossa uskotaan, että yleisöä voisi olla mahdollista saada katsomoihin enemmänkin, kunhan turvallisuus voidaan taata.

Ajatuksena on perustella aikeet opetus- ja kulttuuriministeriölle niin, että stadionit jaettaisiin katsomonosiin ja kuhunkin katsomonosaan voisi päästää sen 500 henkilöä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

– Tästä on keskusteltu. Tietääkseni Palloliitosta ei ole vielä oltu virallisesti yhteydessä ministeriöön, SuomiFutis-sivustolle kerrotaan Palloliitosta.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kiersi kysymyksen Ylen haastattelussa.

– Sellaisia tietoja odotetaan viranomaisilta, että mitkä ovat tulkinnat mistäkin asiasta, Marjamaa sanoi.

[readmore from=Veikkausliiga]

Palloliiton ajatus suuremmista yleisömääristä perustuu tietojemme mukaan siihen, että tiettyjä rajattuja ulkotiloja ei välttämättä koske 500 hengen yleisörajoitus. Tällaisia tahoja voivat olla esimerkiksi huvipuistot ja eläintarhat.

– Valtioneuvoston ohje oli, että alueellisesti rajatut ulkotilat kuten huvipuistot voi olla auki. Tähän ei suoraan päde se 50 tai 500 henkilön rajaus. Ideaali määrä voidaan esimerkiksi katsoa huvipuiston pinta-alan mukaan, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoi Iltalehdelle.

Tätä samaa väljää ohjetta Palloliitto pyrkii nyt hyödyntämään veikkausliigaotteluiden yleisömäärien maksimoimiseksi.