Suomalaiselle futikselle hyviä ja huonoja uutisia – kokoontumisrajoitusta kevennetään kesäkuussa

© Kuva: Juha Tamminen

Valtioneuvosto on ilmoittanut hetki sitten tiedotustilaisuudessaan koronavirusrajoitusten asteittaisista keventämis- ja purkutoimenpiteistä. Näillä on suora vaikutuksensa myös toiveisiin kotimaisen sarjajalkapalloilun käynnistymisestä.

Hallitus päätti, että tähän saakka voimassa ollutta kymmenen henkilön kokoontumisrajoitusta nostetaan 50 henkilöön 1. kesäkuuta alkaen. Tämä nosto mahdollistaa käytännössä jalkapallojoukkueiden harjoitukset täydellä vahvuudella.

Toisaalta taas aiempi rajoitus oli voimassa 13.5. saakka, ja monien toiveissa oli epäilemättä, että kevennys toteutuisi jo 14. toukokuuta. Nyt tämä tapahtuu siis vasta noin 2,5 viikkoa myöhemmin.

Aiemmin on arveltu, että jalkapallosarjat voisivat käynnistyä aikaisintaan 2-3 viikon kuluttua siitä, kun täydet joukkueharjoitukset ovat alkaneet. Käytännössä Suomessa ei siis pelattane otteluita ainakaan ennen juhannusta, mutta kenties jo melko pian sen jälkeen.

Palloliiton suunnitelmissa on ollut, että tällä viikolla päästäisiin harjoittelemaan hieman aiempaa suuremmissa ryhmissä. Kymmenen henkilön harjoitusryhmiin voisi kuulua kaksi valmentajaa ja kahdeksan pelaajaa.

Valtioneuvoston määrittelemä rajoitus yli 500 hengen yleisötapahtumien kieltämisestä heinäkuun loppuun saakka pidetään edelleen voimassa. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni totesi kuitenkin myös, että urheilukilpailut ja -sarjat voidaan aloittaa 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.