Suomalainen futiskesä on käynnistymässä kesäkuussa. Kansallinen liiga kertoi aloittavansa pelit 13. kesäkuuta. SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan miesten Suomen Cup jatkuu kesäkuussa ja Veikkausliiga pyörähtää käyntiin 1. heinäkuuta.

Suomen Cupin neljännesvälierät sekä puolivälierät on määrä pelata ennen Veikkausliigan käynnistymistä kesäkuussa. Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta. Aamulehti uutisoi kauden aloituspäivämäärästä Suomessa ensimmäisenä.

Sarjakausi pelataan 1.7.-21.11. Sarjasysteemi on sama kuin viime vuonna. Eli sarja jakautuu ylä- ja alaloppusarjaan, mutta europudotuspelit jäävät pois ohjelmasta.

Käytännössä tämä tarkoittaa ottelumäärässä sitä, että ensin pelataan kasinkertainen sarja, joissa kaikki joukkueet pelaavat 22 ottelua. Sen jälkeen sarja jatkuu ylä- ja alaloppusarjaan, joissa pelataan viisi ottelua. Yhteensä pelataan siis 27 ottelua.

SuomiFutis pohjaa tietonsa useampaan sisäpiirilähteeseen. Veikkausliigalla on ollut kova paine saada päätös tehtyä pikaisella aikataululla. Liigan odotetaan julkaisevan tietoa asiasta vielä tämän päivän aikana.

Veikkausliiga vahvisti yllä olevat tiedot omassa tiedotteessaan. Lisäksi liiga tiedottaa, että mikäli koronapandemian tilanne muuttuu syksyllä, voidaan sarja pelata myös ilman jatkosarjoja.

– Nyt on saatu hyviä uutisia, kun rajoitustoimenpiteitä on alettu purkaa. Näillä näkymin joukkueet pääsevät aloittamaan täysipainoisen joukkueharjoittelun kesäkuun alussa ja kausi vihelletään käyntiin heinäkuussa. Halusimme pelaajille vähintään kolmen viikon täysipainoisen harjoittelujakson ennen kauden alkua, joten heinäkuun alku on meille varhaisin mahdollinen ajankohta käynnistää Veikkausliiga, toteaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa tiedotteessa.

Muokattu 6.5. klo 13.04: Lisätty Veikkausliigan vahvistus uutisesta sekä Timo Marjamaan kommentit.