Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi pelasi urallaan Englannissa ja Skotlannissa. Skotlannissa hän edusti Heartsia ja silloista suurseuraa, Glasgow Rangersia. Rangers on edelleen iso, mutta Niemen aikaan se oli melkoinen tähtisikermä.

– Silloin satsattiin paljon. Meillä oli todella kova joukkue, täynnä kansainvälisiä tähtiä, Niemi muistelee SuomiFutis-sivustolle.

Paul Gascoigne , Brian Laudrud, Gio van Bronckhorst ja moni muu pelasivat Rangersissa. Joukkueen tavoitteet olivat luonnollisesti kovat. Vaikka Rangers satsasi paljon menestykseen euro-peleissä, kauden päätapahtumat olivat kuitenkin ottelut Celticiä vastaan. ”Old Firm” -nimisenä tunnettu kahden massiivisen glasgowlaisseuran välillä olivat jotain erityistä.

– Uskomattomia pelejä. Ei voi puhua mistään kovin kaverillisesta paikalliskamppailusta. Vuosikymmenten vihanpito näkyi silloin ja näkyy varmasti vieläkin, Niemi sanoo.

– Tähän on monia syitä, uskonnollisista syistä alkaen. Oli käytännössä mahdoton ajatus, että pelaaja vaihtaisi Rangersista Celticiin tai päinvastoin. Sitäkin on tietysti tapahtunut, mutta reaktiot ovat olleet rajut.

Viasat jalkapallo ja Viaplay näyttävät tällä viikolla ”Old Firm” -otteluita. Tiistaina näytetään peli Celtic-Rangers kaudelta 1998-99.

– Hyvä, että valinta osui kauden kahdesta ”Old Firm” -vieraspelistämme tähän. Ensimmäisen hävisimme 1-5, mutta tämä toinen päättyi meille 3-0, Niemi sanoo.

– Tuloksella mestaruutemme varmistui. Se oli ensimmäinen kerta, kun Rangers on varmistanut mestaruuden Celticin kotikentällä. Tietysti se maistui oikein hyvältä.

Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina tarjotaan katsojille lisää ”Old Firm” -herkkua – paikallispeliä, joka herättää tunteita ympäri maailmaa.